Halloween-kurpitsan kaiverrus kesäkurpitsasta

On se aika vuodesta, kun voimme hassutella ja järjestää hauskat Halloween-juhlat. Juhlia varten voi valmistaa helposti erilaista rekvisiittaa myös itse kotona.

Kurkkaa tästä videolta ohjeet kuinka kaivertaa perinteinen Halloween-kurpitsa:

Halloween kurpitsan kaiverrus

Meillä Halloweeniin on kuulunut myös Piñata ja se on aina ollut odotettu ohjelmanumero. Katso video niin ymmärrät miksi:

Piñata Party

Mitäpä olisi myöskään Halloween ilman hiukan pelottavia juttuja. Ota tästä talteen hurjan irtokäsi-boolin valmistus ohje.

Irtokäsi-booli

Karmaisevat kuppikakutKurkkaa tästä vinkit mitä tarjota Halloween-juhlissa:


Tänä vuonna teimme perinteisten kurpitsalyhtyjen seuraksi myös näitä hauskoja kesäkurpitsalyhtyjä. Kasvimaan perälle voi monesti unohtua pari suurta yksilöä kesäkurpitsaa, jotka ovat kasvaneet niin valtaviksi, etteivät ne enää maistu kummoiselta. Niistä on hyvä valmistaa Halloween-koristeita.

  Halloween-kurpitsan kaiverrus kesäkurpitsasta

  • Ota ensin esille kaikki tarvittavat välineet. Erikoiset veitset ja lusikat ovat hyviä työkaluja. Lisäksi tarvitset tussin.
  • Leikkaa aluksi ”hattu” irti terävällä veitsellä. Reiän voit tehdä myös kurpitsan takaosaan. Tällä kertaa teimmekin kurpitsan ontoksi ja leikkasimme palan pois pohjasta. Näin kurpitsa seisoo suorassa.
  • Koverra kurpitsan sisus eli siemenet ja ylimääräinen malto ulos suurella lusikalla, veistä apuna käyttäen. Jätä kurpitsaan noin sentin paksuudelta reunaa.
  • Piirrä kurpitsan kylkeen tussilla silmät, nenä ja suu. Puhkaise lopuksi kurpitsan pintaan piirtämäsi suu ja silmien aukot niin, että veitsen terä menee aivan läpi. Irrota palat.
  • Voit käyttää kaiverrettua kurpitsaa koristeena sellaisenaan tai laita lopuksi pieni kynttilälyhty keskelle kurpitsaa ja nosta ”hattu” paikoilleen. Voit laittaa kurpitsan myös pienelle "tarjottimelle" tai lautaselle.
   Tarkkaile, ettei sisälle laitettava kynttilä kuumenna kurpitsaa liikaa. Myös pieni led-kynttilä toimii koristeena.


  HAUSKAA HALLOWEENIA!