Kriterier för Hjärtmärket

Hjärtmärket trycks inte på förpackningar på måfå utan livsmedelstillverkare ansöker om rätten att använda märket av en opartisk expertgrupp. För att kunna få Hjärtmärket måste en produkt uppfylla alla de kriterier som ställts upp för den. Kriterierna är baserade på vetenskaplig näringsinformation och utvecklas av en expertgrupp i takt med att kunskap och produktsortiment uppdateras.

Ifall du vill bekanta dig närmare med kriterierna för någon viss produktkategori inom vilken Hjärtmärket beviljas, hittar du kriterierna här (på finska).

På samma sätt har kriterierna för måltider med Hjärtmärket gjorts av en opartisk expertgrupp. Restauranger kan ansöka om rätten att använda Hjärtmärket av Hjärtmärke-teamet.

Du kan bekanta dig med kriterierna för måltider med Hjärtmärke här (på finska).

Hjärtmärket är ett registrerat näringspåstående och den enda symbolen i Finland som anger en produkts näringsmässiga kvalitet.

Hjärtmärkets bakgrundsorganisationer är Finlands Hjärtförbund rf och Diabetesförbundet i Finland rf.