Kuva: Sydänmerkki/Sari Spåra

Ainekset

5 dl
riisipuuroa
2
munaa
2-4 dl
sämpylä- tai täysjyväjauhoja
Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.

Ravintosisältö

/ 100 g
Energiaa
140 kcal
Rasvaa
2 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.4 g
Hiilihydraatteja
23 g
josta sokereita
2 g
Kuitua
4 g
Proteiinia
5 g
Suolaa
0.4 g
Sydänmerkki - Parempi valinta

Tästä merkistä tunnistat Sydänmerkki-tuotteen

Helppo
K Kasvis (lakto-ovo)
K Kasvis (lakto-ovo)
Helppo

Riisipuurorieskat

Jos aterialta jää riisipuuroa, leivot niistä tuotapikaa helpot rieskat.

Jos aterialta jää riisipuuroa, leivot niistä tuotapikaa helpot rieskat.

Kuva: Sydänmerkki/Sari Spåra

Ainekset

Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
5 dl
riisipuuroa
2
munaa
2-4 dl
sämpylä- tai täysjyväjauhoja

Valmistusohje

1.
Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen.
2.
Sekoita riisipuuro ja kananmunat. Lisää jauhoja vähitellen, aluksi 2 dl. Jauhojen tarve riippuu puuron paksuudesta ja valitusta jauhosta. Sopiva taikina on kiinteää, mutta pehmeää.
3.
Taputtele taikinasta jauhojen avulla 4 rieskaa pellille leivinpaperin päälle.
4.
Paista uunin ylätasolla noin 10-12 minuuttia, kunnes rieskat ovat kauniin ruskeita.

Vinkki


  1. Silppua 2 keitettyä kananmunaa pieneksi hakkeeksi.
  2. Sekoita joukkoon 20 g margariinia ja lopuksi 120 g raejuustoa.
  3. Mausta ripauksella valkopippuria.

    Sydänmerkki - Parempi valinta

    Tästä merkistä tunnistat Sydänmerkki-tuotteen

    Ravintosisältö / 100 g

    Energiaa
    140 kcal
    Rasvaa
    2 g
    josta tyydyttynyttä rasvaa
    0.4 g
    Hiilihydraatteja
    23 g
    josta sokereita
    2 g
    Kuitua
    4 g
    Proteiinia
    5 g
    Suolaa
    0.4 g

    Yhteistyössä