
Ainekset
-
5 dlriisipuuroa
-
2munaa
-
2-4 dlsämpylä- tai täysjyväjauhoja
Valmistusohje
1. Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen.
2. Sekoita riisipuuro ja kananmunat. Lisää jauhoja vähitellen, aluksi 2 dl. Jauhojen tarve riippuu puuron paksuudesta ja valitusta jauhosta. Sopiva taikina on kiinteää, mutta pehmeää.
3. Taputtele taikinasta jauhojen avulla 4 rieskaa pellille leivinpaperin päälle.
4. Paista uunin ylätasolla noin 10-12 minuuttia, kunnes rieskat ovat kauniin ruskeita.
Vinkki
- Täysjyväisiä jauhoja löydät täältä
- Tarjoa rieskat kevyemmän munavoin kanssa:
- Silppua 2 keitettyä kananmunaa pieneksi hakkeeksi.
- Sekoita joukkoon 20 g margariinia ja lopuksi 120 g raejuustoa.
- Mausta ripauksella valkopippuria.
Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
Ravintosisältö
/ 100 g
Energiaa
140 kcal
Rasvaa
2 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.4 g
Hiilihydraatteja
23 g
josta sokereita
2 g
Kuitua
4 g
Proteiinia
5 g
Suolaa
0.4 g
Kasvis (lakto-ovo)
Kasvis (lakto-ovo)
Riisipuurorieskat
Jos aterialta jää riisipuuroa, leivot niistä tuotapikaa helpot rieskat.
Jos aterialta jää riisipuuroa, leivot niistä tuotapikaa helpot rieskat.
Kuva: Sydänmerkki/Sari Spåra
Ainekset
Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
Ainekset
-
5 dlriisipuuroa
-
2munaa
-
2-4 dlsämpylä- tai täysjyväjauhoja
Valmistusohje
1. Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen.
2. Sekoita riisipuuro ja kananmunat. Lisää jauhoja vähitellen, aluksi 2 dl. Jauhojen tarve riippuu puuron paksuudesta ja valitusta jauhosta. Sopiva taikina on kiinteää, mutta pehmeää.
3. Taputtele taikinasta jauhojen avulla 4 rieskaa pellille leivinpaperin päälle.
4. Paista uunin ylätasolla noin 10-12 minuuttia, kunnes rieskat ovat kauniin ruskeita.
Vinkki
- Täysjyväisiä jauhoja löydät täältä
- Tarjoa rieskat kevyemmän munavoin kanssa:
- Silppua 2 keitettyä kananmunaa pieneksi hakkeeksi.
- Sekoita joukkoon 20 g margariinia ja lopuksi 120 g raejuustoa.
- Mausta ripauksella valkopippuria.
Valmistusohje
1.
Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen.
2.
Sekoita riisipuuro ja kananmunat. Lisää jauhoja vähitellen, aluksi 2 dl. Jauhojen tarve riippuu puuron paksuudesta ja valitusta jauhosta. Sopiva taikina on kiinteää, mutta pehmeää.
3.
Taputtele taikinasta jauhojen avulla 4 rieskaa pellille leivinpaperin päälle.
4.
Paista uunin ylätasolla noin 10-12 minuuttia, kunnes rieskat ovat kauniin ruskeita.
Vinkki
- Täysjyväisiä jauhoja löydät täältä
- Tarjoa rieskat kevyemmän munavoin kanssa:
- Silppua 2 keitettyä kananmunaa pieneksi hakkeeksi.
- Sekoita joukkoon 20 g margariinia ja lopuksi 120 g raejuustoa.
- Mausta ripauksella valkopippuria.
Kokeile myös näitä reseptejä
Ravintosisältö / 100 g
Energiaa
140 kcal
Rasvaa
2 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.4 g
Hiilihydraatteja
23 g
josta sokereita
2 g
Kuitua
4 g
Proteiinia
5 g
Suolaa
0.4 g
Kategoriat
Suolaiset leivonnaiset Leivät ja sämpylät Maitotuotteet Viljatuotteet Hävikki haltuun Puolessa tunnissa pöytäänYhteistyössä
