Ainekset
-
800 glanttua tai muita juureksia
-
½ dlpullomargariinia
-
½ dltummaa siirappia tai fariinisokeria
-
1–1 ½ dlvettä
-
½ tlrouhittua mustapippuria
-
½ tlsuolaa
-
3-4 oksaatuoretta persiljaa, rakuunaa tai timjamia
Valmistusohje
1. Kuori ja paloittele lanttu. Kuumenna rasva pannulla ja lisää kasvispalat ja siirappi. Pyörittele pari minuuttia miedolla lämmöllä ja lisää vettä.
2. Jatka kypsennystä 10–20 minuuttia kasviksia välillä käännellen, kunnes ne pehmenevät ja saavat väriä. Mausta lopuksi suolalla ja pippurilla sekä yrttisilpulla.
Vinkki
Bataatti ja palsternakka kypsyvät nopeasti, lanttu, porkkana ja juuriselleri taas vaativat pidemmän kypsennysajan. Samalla tarvittavan veden määrä vaihtelee: pidemmässä kypsennyksessä vettä voi lorauttaa hiukan enemmän.
Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
Ravintosisältö
/ 100 g
Energiaa
80 kcal
Rasvaa
4 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.3 g
Hiilihydraatteja
10 g
josta sokereita
10 g
Kuitua
1 g
Proteiinia
1 g
Suolaa
0.3 g
Gluteeniton,
Munaton,
Kasvis (lakto-ovo)
Gluteeniton,
Munaton,
Kasvis (lakto-ovo)
Karamellisoidut juurekset
Makeaksi ja kullanruskeaksi karamellisoituneet kasvikset ovat maukas lisä viikonlopun ruokapöydässä tai vaikka joulunajan laatikoiden korvaajana.
Makeaksi ja kullanruskeaksi karamellisoituneet kasvikset ovat maukas lisä viikonlopun ruokapöydässä tai vaikka joulunajan laatikoiden korvaajana.
Kuva: Sydänmerkki/Elina Himanen
Ainekset
Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
Ainekset
-
800 glanttua tai muita juureksia
-
½ dlpullomargariinia
-
½ dltummaa siirappia tai fariinisokeria
-
1–1 ½ dlvettä
-
½ tlrouhittua mustapippuria
-
½ tlsuolaa
-
3-4 oksaatuoretta persiljaa, rakuunaa tai timjamia
Valmistusohje
1. Kuori ja paloittele lanttu. Kuumenna rasva pannulla ja lisää kasvispalat ja siirappi. Pyörittele pari minuuttia miedolla lämmöllä ja lisää vettä.
2. Jatka kypsennystä 10–20 minuuttia kasviksia välillä käännellen, kunnes ne pehmenevät ja saavat väriä. Mausta lopuksi suolalla ja pippurilla sekä yrttisilpulla.
Vinkki
Bataatti ja palsternakka kypsyvät nopeasti, lanttu, porkkana ja juuriselleri taas vaativat pidemmän kypsennysajan. Samalla tarvittavan veden määrä vaihtelee: pidemmässä kypsennyksessä vettä voi lorauttaa hiukan enemmän.
Valmistusohje
1.
Kuori ja paloittele lanttu. Kuumenna rasva pannulla ja lisää kasvispalat ja siirappi. Pyörittele pari minuuttia miedolla lämmöllä ja lisää vettä.
2.
Jatka kypsennystä 10–20 minuuttia kasviksia välillä käännellen, kunnes ne pehmenevät ja saavat väriä. Mausta lopuksi suolalla ja pippurilla sekä yrttisilpulla.
Vinkki
Bataatti ja palsternakka kypsyvät nopeasti, lanttu, porkkana ja juuriselleri taas vaativat pidemmän kypsennysajan. Samalla tarvittavan veden määrä vaihtelee: pidemmässä kypsennyksessä vettä voi lorauttaa hiukan enemmän.
Kokeile myös näitä reseptejä
Ravintosisältö / 100 g
Energiaa
80 kcal
Rasvaa
4 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.3 g
Hiilihydraatteja
10 g
josta sokereita
10 g
Kuitua
1 g
Proteiinia
1 g
Suolaa
0.3 g