Kahden kurpitsan keitto

Page 1 Created with Sketch. Tallenna resepti Rekistöröimällä Sydänmerkki-tilin voit tallentaa lempireseptisi ja kerätä ne henkilökohtaiselle sivullesi. Rekisteröidy tästä.
G M K

Kurpitsakeitto saa mausteekseen lämpöisiä makuja, kanelia, neilikkaa ja inkivääriä. Höyste valmistuu paahtamalla leipäkuutioita tai kurpitsansiemeniä.

Vinkki

  • Jos aterialta jää tähteeksi peruna- tai kasvissosetta, sen voi hyvin käyttää mukaan sosekeittoon.
  • Saat keitosta täysin gluteenittoman, jos valitset krutongit gluteenittomina.
  • Krutongit voi paahtaa pannulla kuivista leipäkuutioista.


Raaka-aineet

500 g
myskikurpitsaa
300 g
kesäkurpitsaa
150 g
palsternakkaa
1
peruna
1
sipuli
2 cm pala
inkivääriä
1 rkl
öljyä
1 tl
kanelia
½ tl
neilikkaa
8 dl
vettä
1
liemikuutio
¼ tl
rouhittua mustapippuria tai chilihiutaleita
1 dl
kermankaltaista kasvirasvavalmistetta
Koristeeksi
4 rkl
kurpitsansiemeniä tai krutonkeja

Valmistusohje

1. Kuori ja pilko kurpitsat, palternakka, peruna, sipuli ja inkivääri. Poista myskikurpitsasta siemenet, ja paahda ne halutessasi puhdistettuna kuivalla paistinpannulla tai uunissa.
2. Kuullota sipuli öljyssä, lisää vesi, liemikuutio sekä kasvikset kesäkurpitsaa luukuun ottamatta ja anna kypsyä noin 15 minuuttia.
3. Soseuta kasvikset esimerkiksi sauvasekoittimella, lisää mausteet ja kesäkurpitsakuutiot.
4. Lisää tilkka kermaa, anna kiehahtaa, tarkista maku ja koristele kurpitsansiemenillä tai krutongeilla.