Kuva: Sydänmerkki / Ulla-Maija Hänninen

Ainekset

2 ½ dl
maitoa tai kasvijuomaa
25 g
hiivaa
¾ dl
sokeria
2 tl
kardemumma
½ tl
suolaa
6-7 dl
vehnäjauhoja
¾ dl
pullomargariinia
Täyte
1
appelsiinin kuori
2 rkl
appelsiinin mehua
100 g
maustamatonta tuorejuustoa
½ dl
tomusokeria
Koristelu
1 dl
tomusokeria
1 rkl
appelsiinimehua
1 rkl
hillottua appelsininkuorta
Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.

Ravintosisältö

/ 100 g
Energiaa
300 kcal
Rasvaa
9 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
2 g
Hiilihydraatteja
46 g
josta sokereita
17 g
Kuitua
2 g
Proteiinia
7 g
Suolaa
0.6 g
Sydänmerkki - Parempi valinta

Tästä merkistä tunnistat Sydänmerkki-tuotteen

Mu Munaton
K Kasvis (lakto-ovo)
Mu Munaton
K Kasvis (lakto-ovo)

Appelsiiniboston

Ihana appelsiinilla piristetty bostonpulla sopii vaikka pääsiäisen kahvipöytään.

Ihana appelsiinilla piristetty bostonpulla sopii vaikka pääsiäisen kahvipöytään.

Kuva: Sydänmerkki / Ulla-Maija Hänninen

Ainekset

Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
2 ½ dl
maitoa tai kasvijuomaa
25 g
hiivaa
¾ dl
sokeria
2 tl
kardemumma
½ tl
suolaa
6-7 dl
vehnäjauhoja
¾ dl
pullomargariinia
Täyte
1
appelsiinin kuori
2 rkl
appelsiinin mehua
100 g
maustamatonta tuorejuustoa
½ dl
tomusokeria
Koristelu
1 dl
tomusokeria
1 rkl
appelsiinimehua
1 rkl
hillottua appelsininkuorta

Valmistusohje

1.
Sekoita hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Lisää sokeri, kardemumma ja suola sekä puolet jauhoista. Lisää rasva ja loput jauhoista ja alusta kimmoisaksi taikinaksi. Kohota liinan alla noin 1 tunti.
2.
Pese täytteen appelsiinin pinta hyvin ja raasta kuoren oranssi osa. Halkaise ja puserra mehu. Sekoita täytteen ainekset keskenään.
3.
Kauli kohonnut taikina suorakaiteen muotoiseksi ohueksi levyksi. Levitä täyte ja kääri rullaksi. Leikkaa rulla 3 cm levyisiksi paloiksi (noin 14 palaa) ja nosta palat leikkauspinta ylöspäin leivinpaperilla vuorattuun (n. 30 cm pitkään) leipävuokaan.
4.
Kohota peitettynä puolisen tuntia ja paista 200 asteessa 25–35 minuuttia. Peitä vuoka paistamisen loppuvaiheessa leivinpaperilla, jos pinta uhkaa tummua liikaa.
5.
Sekoita kuorrutteen tomusokeri ja appelsiinimehu paksuhkoksi, mutta valuvaksi kuorrutteeksi. Koristele hiukan jäähtynyt pitko tomusokerikuorrutteella ja ripottele päälle hillottua appelsiininkuorta.

Vinkki

Voit leikata taikinarullasta myös ohuempia paloja ja latoa viipaleet 2 vuokaan.

Sydänmerkki - Parempi valinta

Tästä merkistä tunnistat Sydänmerkki-tuotteen

Ravintosisältö / 100 g

Energiaa
300 kcal
Rasvaa
9 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
2 g
Hiilihydraatteja
46 g
josta sokereita
17 g
Kuitua
2 g
Proteiinia
7 g
Suolaa
0.6 g