Hyvää juhannusruokaa - parhaat vinkit ja reseptit

Juhannus on yksi vuoden tärkeimmistä ruokajuhlista. Herkullinen ja perinteinen juhannusbuffetti pitää sisällään kalaa eri muodoissaan sekä uusia perunoita ja mansikoita.

Meillä on tapana siirtää keittiö pihalle kesäisin, eikä tämäkään kesä tee poikkeusta. Kunhan juhannuksena ei sada vettä, niin ruokaa laitetaan ja syödään pihalla. Ota tästä talteen kirjoittamani:

KESÄKEITTIÖN PARHAAT VINKIT

Kesäkeittiö

Juhannusruokaa

Juhannus ja uudet perunat, niitä on moni odottanut. Niin myös me. Uudet perunat ihan sellaisenaan keitettyinä tai tillisilpun kera maistuvat aina, on niitä jo niin kauan taas odotettu. Paahdetut uudet perunat (sopivat sateiseen juhannukseen) tai mehevät perunasalaatit vievät kielen mennessään. Puhumattakaan parin vuoden takaisista hittiperunoista, hölskytysperunoista. Erinomainen tapa aloittaa juhannusherkuttelu on koota herkullinen silli(peruna)cocktail - näyttävä ja erilainen tapa tarjoilla perinteinen silli. Myös savustettu kilohailia uusilla perunoilla ja munamajoneesilla höystettynä sopii juhannusbuffettiin.


EHDOTUKSET


Paahdetut uudet perunat

Hölskytysperunat

Savustettu kilohaili uusilla perunoilla ja munamajoneesilla

Silli-cocktail

Perunasalaatti
Erilaiset kalaruoat maistuvat monelle juhannuksena. Meillä on ollut tapana tilata paikalliselta kalastajalta juhannuslohi, josta saa aikaiseksi herkkua jos toista. Lohta graavattuna, savustettuna, keittona, grillattuna jne. Myös muut kotimaiset kalat, kuten ahven, siika, hauki ja kuha kuuluvat monella juhannuspöytään.


EHDOTUKSETSavustettu lohi

Omenainen savukalasalaatti

Graavilohisuupalat

Silakkapihvit yrttikastikkeella

Kalanyytit


Juhannuksen jälkiruoat maistuvat kesältä ja mansikoilta. Avainsanana on helppous ja herkullisuus. Mm. erilaiset jäätelökakut ja pakastetut juustokakut ovat siitä näppäriä, että ne voi valmistaa jo hyvissä ajoin odottamaan tarjoilua.

EHDOTUKSETMansikkajäätelökakku

Raparperi-mansikkamuffinit

Mansikka-jogurttihyytelö

Marjatrifle

Kikherneliemimarenki ja mansikat


Herkullista juhannusta!


Kommentoi