Kalanyytit
Ravintosisältö / 100 g
Energiaa
100 kcal
Rasvaa
5 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.7 g
Hiilihydraatteja
4 g
josta sokereita
4 g
Kuitua
1 g
Proteiinia
10 g
Suolaa
0.6 g
Raaka-aineet
-
700 gahvenfileitä
- Marinadi
-
Sydänmerkki-tuote1appelsiini
-
½ tlsuolaa
-
½ tlrouhittua mustapippuria
- Lisäksi
-
Sydänmerkki-tuote300 gpinaattia (esim. pakaste)
-
Sydänmerkki-tuote200 gkirsikkatomaatteja
-
2aurinkokuivattua tomaattia
-
Sydänmerkki-tuote1valkosipulin kynsi
-
Sydänmerkki-tuote1sipuli
-
Sydänmerkki-tuote3 rklöljyä
-
3 rklrusinoita
-
1 tlsokeria
-
½ tlsuolaa
-
½ tlrouhittua mustapippuria
-
ripausmuskottipähkinää
Valmistusohje
1. Pese appelsiini ja raasta 1 tl kuorta. Purista appelsiinin mehu ja laita kuoren sekä suolan ja pippurin kanssa laakeaan astiaan. Lisää kalafileet marinadiin ja anna maustua viileässä noin 30 minuuttia.
2. Sulata ja valuta pinaatti.Pese ja puolita kirsikkatomaatit. Leikkaa aurinkokuivatut tomaatit pieniksi kuutioiksi. Hienonna sipulit.
3. Kaada öljy paistinpannuun tomaattien kanssa ja kuumenna. Lisää sokeri, sipuli, valkosipuli, tomaatit ja rusinat. Mausta suolalla ja pippurilla. Hauduta pari minuuttia. Ota paistinpannu pois liedeltä ja lisää pinaatti lehdet. Mausta lopuksi jauhetulla muskotilla.
4. Jaa seos viidelle SAGA-leivinpaperiarkille. Asettele kalafileet seoksen päälle. Tee ruoanlaittopaperiarkeista nyyttejä tai veneitä kiertämällä arkkien päät tiukasti kiinni. Paista annoksia 200 °C uunissa noin 10-15 minuuttia.
Vinkki
- Katso veneen taitteluohje täältä.
- Ahvenen sijaan voit käyttää meriahventa, punakampelaa tai taimenta
- Tarjoa täysjyväriisin tai perunasoseen kanssa