Kesäkeittiön parhaat vinkit

Herkullista kesäkokkausta helposti!

Kesäkeittiön parhaat vinkit


Olipa kesäkeittiösi siirtynyt sitten mökille, kotipihaan taikka camping-alueelle, on hyvä olla muutama niksi takataskussa. Kesäkeittiössä harvoin on samoja mahdollisuuksia ruoanlaittoon kuin kotikeittiössä. Siksipä on hyvä suunnitella jo etukäteen mitä ruokaa aikoo valmistaa, jottei ruoanlaiton yhteydessä tule tenkkapoo!

Lämpöäkään ei aina välttämättä tarvita, jos aikomuksena on herkutella tuoreilla kasvissekoituksilla tai salaateilla. Tässä kohtaa on kuitenkin hyvä muistuttaa hygieniasta ja raaka-aineiden puhtaudesta. Kasvikset on syytä huuhtoa hyvin! Tässäkin voi käyttää etukäteissuunnittelua ja huuhtoa vihannekset ennen kesäkeittiöön siirtymistä.

Tulta ja lämpöä

Monella on kesäkeittiössään käytössä grilli tai nuotiopaikka. Mitäpä olisi kesä ilman grilli- tai nuotioherkkuja. Kun lämmön lähde löytyy, voidaan jo laajentaa repertuaaria mitä valmistaa. Ruoanlaiton ei tarvitse olla monimutkaista kesäkeittiössä vaan nyt voidaan hyvällä syyllä vetää mutkat suoriksi.

Miltä kuulostaisi esimerkiksi:

GRILLIPIZZA

GRILLATTU FETAJUUSTO

GRILLATTU TERIYAKI-KANASALAATTI

Mitä minun kesäkeittiöstäni löytyy ja mitä suosittelen myös sinulle:

Jonkunlainen työtaso on hyvä olla, missä pilkkoa, maustaa, sekoitella ja valmistella ruokaa. Olipa se sitten grillin ulostaitettava työpöytä tai vaikkapa laatikoista pinottu pöytä - yhtä lailla tarpeellinen. Grillihanskat ja grillipihdit ovat tarpeelliset jos aiot grillauspuuhiin. Leikkuulauta ja pari veistä on myös syytä olla.

Näillä pärjää jo aika pitkälle!