K Kasvis (lakto-ovo)
Page 1 Created with Sketch. Tallenna resepti Rekisteröimällä Sydänmerkki-tilin voit tallentaa lempireseptisi ja kerätä ne henkilökohtaiselle sivullesi. Rekisteröidy tästä.

Mansikkajäätelökakku

K Kasvis (lakto-ovo)
Page 1 Created with Sketch. Tallenna resepti Rekistöröimällä Sydänmerkki-tilin voit tallentaa lempireseptisi ja kerätä ne henkilökohtaiselle sivullesi. Rekisteröidy tästä.

Pyöräytä mansikkainen jäätelökakku pakastimeen hyvissä ajoin - saat juhlavan tarjottavan kahvipöytään tuossa tuokiossa. Nopeamman version mansikkajäätelökakusta saat paistamalla taikinan pellillä leivinpaperin päällä ja kokoamalla vuokaan tiramisun tapaan.



Raaka-aineet

Kakkupohja
3
munaa
¾ dl
sokeria
1 dl
vehnäjauhoja
2 rkl
perunajauhoja
½ tl
leivinjauhetta
1 tl
vaniljasokeria
Täyte
Sydänmerkki-tuote
1 l
vaniljajäätelöä
Sydänmerkki-tuote
1 l (500 g)
mansikoita
2 rkl
sokeria
2-3 tl
kokonaisia rosepippureita
Sydänmerkki-tuote
10-15 lehteä
tuoretta sitruunamelissaa
Pinnalle
Sydänmerkki-tuote
300 g
mansikoita
1 ½ dl
vaahtoutuvaa kasvirasvasekoitetta (esim. Flora Vispi 20%)
2 rkl
sokeria
Sydänmerkki-tuote
10-15
sitruunamelissan lehteä
½ dl
hasselpähkinärouhetta
Resepteissä -merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.

Valmistusohje

1. Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita jauhot, leivinjauhe ja vanilja keskenään ja yhdistä vaahtoon kevyesti sekoittaen.
2. Kypsennä voidellussa ja jauhotetussa kakkuvuoassa (Ø 18–20 cm), 175 asteessa uunin alatasolla noin 30 minuuttia. Kumoa kakku jäähtyneenä. Pese vuoka.
3. Ota jäätelö huoneenlämpöön. Huuhtele mansikat, poista kanta ja lohko ne kulhoon. Lisää sokeri, kevyesti murskatut rosepippurit ja sitruunamelissa hienonnettuna. Anna maustua 10 minuuttia.
4. Leikkaa jäähtynyt kakku kolmeen osaan. Vuoraa kakkuvuoka muovikelmulla ja nosta kakun pohjaosa vuokaan.
5. Paloittele pehmennyt jäätelö kulhoon ja sekoita se notkeaksi. Kääntele joukkoon mansikkaseos. Annostele puolet jäätelöstä vuokaan pohjan päälle. Nosta toinen kakkupala päälle ja täytä samoin. Aseta viimeinen pohja kanneksi. Peitä vuoka foliolla ja nosta pakastimeen vähintään 4 tunniksi.
6. Koristelua varten huuhtele mansikat, poista kanta ja viipaloi. Vatkaa vispi tukevaksi vaahdoksi ja makeuta sokerilla.
7. Nosta jäinen kakku muovikelmun avulla vuoasta kakkulautaselle. Levitä vispiä ohuelti kakun reunoille ja reilummin kakun pinnalle. Koristele mansikoilla, sitruunamelissalla ja pähkinärouheella. Jos olet pakastanut kakkua yön yli, siirrä se vielä 15 minuutiksi jääkaappiin, jotta kakku hieman pehmenee, mutta ei sula.

Vinkki

  • Voit tehdä kakkupohjan valmiiksi edellisenä päivänä.
  • Jos haluat pursottaa koristevispin, käytä silloin koko tölkki (2 ½ dl)

Yhteistyössä

Ravintosisältö / 100 g

Energiaa
100 kcal
Rasvaa
3 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
1.5 g
Hiilihydraatteja
15 g
josta sokereita
11 g
Kuitua
1 g
Proteiinia
2 g
Suolaa
0.1 g
Kuva: Sydänmerkki / Minna Rautio-Pakaste
Kuva: Sydänmerkki / Minna Rautio-Pakaste
Kuva: Sydänmerkki / Minna Rautio-Pakaste
Sydänmerkki - Parempi valinta

Tästä merkistä tunnistat Sydänmerkki-tuotteen

Ravintosisältö / 100 g

Energiaa
100 kcal
Rasvaa
3 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
1.5 g
Hiilihydraatteja
15 g
josta sokereita
11 g
Kuitua
1 g
Proteiinia
2 g
Suolaa
0.1 g