Perunasalaatti
Ravintosisältö / 100 g
Energiaa
127 kcal
Rasvaa
9 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.5 g
Hiilihydraatteja
9 g
josta sokereita
2 g
Kuitua
1 g
Proteiinia
2 g
Suolaa
0.5 g
Raaka-aineet
-
Sydänmerkki-tuote500 g(varhais)perunoita
-
Sydänmerkki-tuote100 gherneitä
-
Sydänmerkki-tuote½ - 1punasipuli
-
1maustekurkku
-
Sydänmerkki-tuote1(vihreä) omena
-
2 rklkapriksia
-
Sydänmerkki-tuote20 grukolaa
- Kastike
-
Sydänmerkki-tuote1 dlöljyä
-
2 rklvalkoviinietikkaa
-
Sydänmerkki-tuote2 tlsinappia
-
Sydänmerkki-tuote1valkosipulin kynsi
-
½ tlsuolaa
-
Sydänmerkki-tuote½ tlrouhittua mustapippuria
Valmistusohje
1. Keitä ja jäähdytä perunat. Jos mahdollista, keitä perunat jo edellisenä päivänä ja säilytä jäähtyneinä jääkaapissa.
2. Jos käytät pakasteherneitä, keitä niitä 1-2 minuuttia vesitilkassa. Anna jäähtyä haaleaksi. Jos olet kiireinen, jäähdytä nopeasti kylmässä vedessä.
3. Hienonna sipuli, kuutioi maustekurkku ja omena. Hienonna kapriksia halutessasi. Sekoita ainekset.
4. Sekoita kastikkeen ainekset ja lisää perunaseokseen. Anna maustua jääkaapissa ainakin tunti ennen tarjoilua. Laita maustuneen perunasalaatin pinnalle rukolan lehdet.
Vinkki
- Lisäkkeenä salaatista riittää kuudelle, pääruokana neljälle.
- Kokkaa perunasalaattia lihapullien tai broileripihvien kaveriksi
- Perunasalaattia voi muokata loputtomiin oman maun ja jääkaapin sisällön mukaan. Mausteeksi sopivat esimerkiksi valkosipuli, paahdetut herkkusienet ja pinjansiemenet. Punasipulin voit vaihtaa kelta- tai kevätsipuliksi. Kesäkaudella retiisiviipaleet tuovat rousketta ja kirpakkuutta.