selected site: consumers
other site url: https://ammattilaiset.sydanmerkki.fi/
Perunasalaatti
G Gluteeniton
M Maidoton
K Kasvis (lakto-ovo)
Page 1 Created with Sketch. Tallenna resepti Rekisteröimällä Sydänmerkki-tilin voit tallentaa lempireseptisi ja kerätä ne henkilökohtaiselle sivullesi. Rekisteröidy tästä.

Perunasalaatti

G Gluteeniton
M Maidoton
K Kasvis (lakto-ovo)
Page 1 Created with Sketch. Tallenna resepti Rekistöröimällä Sydänmerkki-tilin voit tallentaa lempireseptisi ja kerätä ne henkilökohtaiselle sivullesi. Rekisteröidy tästä.

Perunasalaatti uusista perunoista tuo kesän kielelle. Perunasalaatissa hyödynnät edellispäivien tähdepotut, pilkkomishommissa perheen pienimmätkin voivat olla apuna. Öljykastikkeella toteutettuna perunasalaatti on erityisen raikas tarjottava, niin maultaan kuin ulkonäöltään.



Raaka-aineet

Sydänmerkki-tuote
500 g
(varhais)perunoita
Sydänmerkki-tuote
100 g
herneitä
Sydänmerkki-tuote
½ - 1
punasipuli
1
maustekurkku
Sydänmerkki-tuote
1
(vihreä) omena
2 rkl
kapriksia
Sydänmerkki-tuote
20 g
rukolaa
Kastike
Sydänmerkki-tuote
1 dl
öljyä
2 rkl
valkoviinietikkaa
Sydänmerkki-tuote
2 tl
sinappia
Sydänmerkki-tuote
1
valkosipulin kynsi
½ tl
suolaa
Sydänmerkki-tuote
½ tl
rouhittua mustapippuria
Resepteissä -merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.

Valmistusohje

1. Keitä ja jäähdytä perunat. Jos mahdollista, keitä perunat jo edellisenä päivänä ja säilytä jäähtyneinä jääkaapissa.
2. Jos käytät pakasteherneitä, keitä niitä 1-2 minuuttia vesitilkassa. Anna jäähtyä haaleaksi. Jos olet kiireinen, jäähdytä nopeasti kylmässä vedessä.
3. Hienonna sipuli, kuutioi maustekurkku ja omena. Hienonna kapriksia halutessasi. Sekoita ainekset.
4. Sekoita kastikkeen ainekset ja lisää perunaseokseen. Anna maustua jääkaapissa ainakin tunti ennen tarjoilua. Laita maustuneen perunasalaatin pinnalle rukolan lehdet.

Vinkki

  • Lisäkkeenä salaatista riittää kuudelle, pääruokana neljälle.
  • Kokkaa perunasalaattia lihapullien tai broileripihvien kaveriksi
  • Perunasalaattia voi muokata loputtomiin oman maun ja jääkaapin sisällön mukaan. Mausteeksi sopivat esimerkiksi valkosipuli, paahdetut herkkusienet ja pinjansiemenet. Punasipulin voit vaihtaa kelta- tai kevätsipuliksi. Kesäkaudella retiisiviipaleet tuovat rousketta ja kirpakkuutta.

Ravintosisältö / 100 g

Energiaa
127 kcal
Rasvaa
9 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.5 g
Hiilihydraatteja
9 g
josta sokereita
2 g
Kuitua
1 g
Proteiinia
2 g
Suolaa
0.5 g
Kuva: Sydämerkki / Suvi Laine
Kuva: Sydämerkki / Suvi Laine
Kuva: Sydämerkki / Suvi Laine
Sydänmerkki - Parempi valinta

Tästä merkistä tunnistat Sydänmerkki-tuotteen

Ravintosisältö / 100 g

Energiaa
127 kcal
Rasvaa
9 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.5 g
Hiilihydraatteja
9 g
josta sokereita
2 g
Kuitua
1 g
Proteiinia
2 g
Suolaa
0.5 g