Omenainen savukalasalaatti
Ravintosisältö / 100 g
Energiaa
109 kcal
Rasvaa
7 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.4 g
Hiilihydraatteja
7 g
josta sokereita
0 g
Kuitua
1 g
Proteiinia
5 g
Suolaa
0.5 g
Raaka-aineet
- Kastike
-
Sydänmerkki-tuote¾ dlöljyä
-
Sydänmerkki-tuote½ rklsinappia
-
3 rklviinietikkaa
-
2 tlsokeria
-
¼ tlsuolaa
-
½ tlruohittua mustapippuria
- Salaatti
-
Sydänmerkki-tuote5kiinteämaltoista perunaa
-
Sydänmerkki-tuote1punasipuli
-
200 gsavukalaa esim. lohi tai siika
-
Sydänmerkki-tuote1 ruukkusalaattia
-
Sydänmerkki-tuote1omena
-
Sydänmerkki-tuote½kurkku
-
Sydänmerkki-tuote100 gkirsikkatomaatteja
-
Sydänmerkki-tuote15 lehteätuoretta basilikaa
-
tilliä
Valmistusohje
1. Kuori perunat ja keitä ne kypsiksi. Valmista odotellessa kastike sekoittamalla ainekset keskenään.
2. Pilko hiukan jäähtyneet perunat ja suikaloi punasipuli pieniksi paloiksi. Sekoita perunat ja sipuli ja kaada noin puolet kastikkeesta maustamaan niitä. Anna perunoiden jäähtyä kokonaan.
3. Revi erilaisia salaatteja tarjoiluastiaan. Pilko omena ja kurkku, halkaise tomaatit. Leikkaa savukala suurehkoiksi paloiksi.
4. Lisää vihannekset ja peruna-sipuliseos salaatin päälle. Laita päälimmäiseksi savukalapalat.