Hölskytysperunat
Ravintosisältö / 100 g
Energiaa
93 kcal
Rasvaa
3 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.8 g
Hiilihydraatteja
13 g
josta sokereita
1 g
Kuitua
1 g
Proteiinia
2 g
Suolaa
0.5 g
Raaka-aineet
-
Sydänmerkki-tuote1 kgvarhaisperunoita
-
¾ tlsuolaa
-
Sydänmerkki-tuote2 rklöljyä
-
Sydänmerkki-tuote200 gkermaviiliä
-
Sydänmerkki-tuote2 dltuoreita yrttejä tai kesäsipulia
Valmistusohje
1. Pese perunat. Kuumenna vesi kattilassa ja mausta se suolalla. Laita perunat kiehuvaan veteen ja keitä kypsiksi. Valuta hyvin, mutta jätä perunat kattilaan.
2. Lisää öljy, kermaviili ja hienonnettu sipuli tai yrttisilppu. Sulje kansi ja ravista kattilaa voimakkaasti, jotta perunat hieman murskaantuvat ja ainekset sekoittuvat.
Vinkki
Höskytyspottuihin sopii esimerkiksi tilli, persilja ja minttu.