G Gluteeniton
Mu Munaton
K Kasvis (lakto-ovo)
Helppo

Hölskytysperunat

G Gluteeniton
Mu Munaton
K Kasvis (lakto-ovo)
Helppo

Hölskytysperunat, myös hölskypottuina ja hyrskypottuina tunnettu kesäruoka saa hauskan nimensä valmistusmenetelmästä. Tarjoa grillatun tai savustetun ruoan lisäkkeenä.



Raaka-aineet

Sydänmerkki-tuote
1 kg
varhaisperunoita
¾ tl
suolaa
Sydänmerkki-tuote
2 rkl
öljyä
Sydänmerkki-tuote
200 g
kermaviiliä
Sydänmerkki-tuote
2 dl
tuoreita yrttejä tai kesäsipulia
Resepteissä -merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.

Valmistusohje

1. Pese perunat. Kuumenna vesi kattilassa ja mausta se suolalla. Laita perunat kiehuvaan veteen ja keitä kypsiksi. Valuta hyvin, mutta jätä perunat kattilaan.
2. Lisää öljy, kermaviili ja hienonnettu sipuli tai yrttisilppu. Sulje kansi ja ravista kattilaa voimakkaasti, jotta perunat hieman murskaantuvat ja ainekset sekoittuvat.

Vinkki

Höskytyspottuihin sopii esimerkiksi tilli, persilja ja minttu.

Yhteistyössä

Ravintosisältö / 100 g

Energiaa
93 kcal
Rasvaa
3 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.8 g
Hiilihydraatteja
13 g
josta sokereita
1 g
Kuitua
1 g
Proteiinia
2 g
Suolaa
0.5 g
Pääraaka-aine
Teema
Kuva: Sydänmerkki / Hanna Hurtta
Kuva: Sydänmerkki / Hanna Hurtta
Kuva: Sydänmerkki / Hanna Hurtta
Sydänmerkki - Parempi valinta

Tästä merkistä tunnistat Sydänmerkki-tuotteen

Ravintosisältö / 100 g

Energiaa
93 kcal
Rasvaa
3 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.8 g
Hiilihydraatteja
13 g
josta sokereita
1 g
Kuitua
1 g
Proteiinia
2 g
Suolaa
0.5 g