Herkkulahjat pakettiin


Tässäpä muutamia ideoita ruokalahjojen paketointiin. Leivoin useamman pienen taatelikakun, ja niistä tulikin tosi söpöjä. Kankaan käyttäminen paketoinnissa paperin ja muun roskiin heitettävän materiaalin sijaan näyttää olevan nyt muodikasta, ja tällaiseen ruokalahjaanhan se sopii erittäin hyvin. Japaniksi tällainen kääre on nimeltään furoshiki.

Kakun päälle voi kietaista toki kaupasta ostetun keittiöpyyhkeen - minä ompelin ja kuvioin pyyhkeet itse. Tee näin: Taittele kakun päälle ensin arkki leivinpaperia. Käännä paperin reunat kakun alle, niin saat paperin pysymään paikoillaan. Jos kakku on murenevaista sorttia, laita alle pahvia tueksi. Nosta kakku pyyhkeen päälle niin, että pyyhkeen kulmat osoittavat ylös, alas ja sivuille. Taittele ensin ylä- ja alapuolelta reunat siististi kakun päälle keskelle ja solmi sitten sivuille jääneet kulmat päälle hyvännäköiseksi solmuksi.

Paketti näyttää kivalta ja sitä voi myös kantaa solmukohdasta. Halutessasi koristele vielä rustiikkisella narulla, kanelitangoilla tai vaikka pienellä kuusen oksalla.Glögipullon ympärille sidoin tyylikkään käsinpainetun tiskiliinan ja lasipurkissa on paahdettuja kanelimanteleita. Näitä olen tehnyt vuosien ajan aina joulun alla. Kirjoita manteleiden valmistusohje korttiin tai kauniille paperille ja anna lahjan mukana.


Kanelimantelit


4 dl kuorellisia manteleita
2 rkl öljyä (esim. kylmäpuristettua rypsi-, oliivi- tai kookosöljyä)
3 rkl hunajaa
1 rkl kanelia
(seesaminsiemeniä)

Kuumenna öljy ja hunaja pannulla. Lisää mantelit ja kaneli ja paahda muutama minuutti. Lisää halutessasi lopuksi seesaminsiemeniä. Kaada mantelit lautaselle tai leivinpaperille ja irrottele toisistaan jäähtyneinä.
Näiden pienten söpöjen kakkujen leipomisessa on sekin hyvä puoli, että niistä voi yhden säästää itselleen maisteltavaksi...

Käy pöytään -blogissa jatketaan uusien ja raikkaiden ideoiden parissa ensi vuoden puolella. Ihanaa, kaunista, makoisaa ja rauhallista joulua! ♡Kommentoi