selected site: consumers
other site url: https://ammattilaiset.sydanmerkki.fi/
Ruusukaali-siskonmakkarapasta
L Maidoton
M Munaton
Page 1 Created with Sketch. Tallenna resepti Rekisteröimällä Sydänmerkki-tilin voit tallentaa lempireseptisi ja kerätä ne henkilökohtaiselle sivullesi. Rekisteröidy tästä.

Ruusukaali-siskonmakkarapasta

L Maidoton
M Munaton
Page 1 Created with Sketch. Tallenna resepti Rekistöröimällä Sydänmerkki-tilin voit tallentaa lempireseptisi ja kerätä ne henkilökohtaiselle sivullesi. Rekisteröidy tästä.

Veikeät ruusukaalikiekot täplittävät herkullisesti helppoa siskonmakkarapastaa. Ruusukaali-siskonmakkarapasta valmistuu ruokapöytään alle puolessa tunnissa.



Raaka-aineet

2 l
vettä
Sydänmerkki-tuote
400 g
pastaa (esim. penne tai fusilli)
Sydänmerkki-tuote
400 g
ruusukaalia
Sydänmerkki-tuote
100 g
salottisipulia
Sydänmerkki-tuote
2
valkosipulin kynttä
Sydänmerkki-tuote
1
sitruuna
Sydänmerkki-tuote
1 rkl
öljyä
400 g
siskonmakkaraa
¼ tl
rouhittua mustapippuria
Sydänmerkki-tuote
1 dl
tuoretta persiljaa
½ tl
suolaa
(Lisäksi
40 g
parmesanjuustoa)
Resepteissä -merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.

Valmistusohje

1. Laita pastavesi kiehumaan.
2. Huuhdo ruusukaalit, leikkaa kannan tynkä pois ja viipaloi kaalit. Kuori ja hienonna sipulit ja valkosipulinkynnet. Pese sitruuna, raasta sen keltainen kuoriosa ja purista mehua 1 rkl.
3. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan.
4. Kuumenna pastan kiehuessa öljy isossa pannussa ja purista siihen siskonmakkarasta nokareita. Kypsennä makkaranokareita 3-4 minuuttia ja siirrä lautaselle odottamaan.
5. Lisää pannulle sipulit ja paista sekoittaen muutaman minuutin ajan. Lisää ruusukaalit ja paista, kunnes kaali on saanut hieman väriä. Mausta mustapippurilla. Siirrä makkaranokareet takaisin pannulle ja kääntele ne ruusukaalien joukkoon.
6. Ota 1 dl pastan keitinvettä talteen. Valuta pasta ja sekoita ruusukaali-makkaraseos kattilaan kuuman pastan joukkoon. Lisää talteenotettu keitinvesi (1 dl), sitruunan kuoriraaste ja mehu. Lisää lopuksi hienonnettu lehtipersilja ja maista. Lisää tarvittaessa mausteeksi hiukan suolaa. Viimeistele ruusukaali-siskonmakkarapasta halutessasi raastetulla parmesan-juustolla.

Vinkki

Maista myös muita nopeita ja helppoja pastaruokia: One pot makkarapataa, vegaanista härkisbolognesea, lohi-pastavuokaa

Yhteistyössä

Ravintosisältö / 100 g

Energiaa
60 kcal
Rasvaa
5 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
17.0 g
Hiilihydraatteja
11 g
josta sokereita
1 g
Kuitua
2 g
Proteiinia
5 g
Suolaa
6.0 g
Ruokalaji
Pääraaka-aine
Kuva: Sydänmerkki / Minna Rautio-Pakaste
Kuva: Sydänmerkki / Minna Rautio-Pakaste
Kuva: Sydänmerkki / Minna Rautio-Pakaste
Sydänmerkki - Parempi valinta

Tästä merkistä tunnistat Sydänmerkki-tuotteen

Ravintosisältö / 100 g

Energiaa
60 kcal
Rasvaa
5 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
17.0 g
Hiilihydraatteja
11 g
josta sokereita
1 g
Kuitua
2 g
Proteiinia
5 g
Suolaa
6.0 g