Ruusukaali-siskonmakkarapasta
Ravintosisältö / 100 g
Energiaa
60 kcal
Rasvaa
5 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
1.7 g
Hiilihydraatteja
11 g
josta sokereita
1 g
Kuitua
2 g
Proteiinia
5 g
Suolaa
0.7 g
Raaka-aineet
-
2 lvettä
-
Sydänmerkki-tuote400 gpastaa (esim. penne tai fusilli)
-
Sydänmerkki-tuote400 gruusukaalia
-
Sydänmerkki-tuote100 gsalottisipulia
-
Sydänmerkki-tuote2valkosipulin kynttä
-
Sydänmerkki-tuote1sitruuna
-
Sydänmerkki-tuote1 rklöljyä
-
400 gsiskonmakkaraa
-
Sydänmerkki-tuote¼ tlrouhittua mustapippuria
-
Sydänmerkki-tuote3-4 oksaatuoretta persiljaa
-
1 tlsuolaa
- Lisäksi
-
40 gparmesanjuustoa
Valmistusohje
1. Laita pastavesi kiehumaan.
2. Huuhdo ruusukaalit, leikkaa kannan tynkä pois ja viipaloi kaalit. Kuori ja hienonna sipulit ja valkosipulinkynnet. Pese sitruuna, raasta sen keltainen kuoriosa ja purista mehua 1 rkl.
3. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan.
4. Kuumenna pastan kiehuessa öljy isossa pannussa ja purista siihen siskonmakkarasta nokareita. Kypsennä makkaranokareita 3-4 minuuttia ja siirrä lautaselle odottamaan.
5. Lisää pannulle sipulit ja paista sekoittaen muutaman minuutin ajan. Lisää ruusukaalit ja paista, kunnes kaali on saanut hieman väriä. Mausta mustapippurilla. Siirrä makkaranokareet takaisin pannulle ja kääntele ne ruusukaalien joukkoon.
6. Ota 1 dl pastan keitinvettä talteen. Valuta pasta ja sekoita ruusukaali-makkaraseos kattilaan kuuman pastan joukkoon. Lisää talteenotettu keitinvesi (1 dl), sitruunan kuoriraaste ja mehu. Lisää lopuksi hienonnettu persilja ja suolaa. Viimeistele ruusukaali-siskonmakkarapasta halutessasi raastetulla parmesanjuustolla.
Vinkki
Maista myös muita nopeita ja helppoja pastaruokia: One pot makkarapataa, vegaanista härkisbolognesea, lohi-pastavuokaa