Härkisbolognese
Perinteinen jauhelihakastike saa maukkaan haastajan härkisbolognesesta. Härkiskastike eli härkäpapuvalmisteesta tehty kastike on helppo ja nopea valmistaa, siis täydellistä arkiruokaa! Maistuu myös perheen pienimmille.
Raaka-aineet
-
Sydänmerkki-tuote1sipuli
-
Sydänmerkki-tuote200 gporkkanaa
-
250 ghärkistä (original)
-
Sydänmerkki-tuote1 rklöljyä
-
500 gpaseerattua tomaattia
-
Sydänmerkki-tuote1 prk (200-250 g)kaurapohjaista kermankaltaista tuotetta
-
1 rkltuoretta timjamia
-
1-2 tlchilijauhetta
-
1 tlpaprikajauhetta
-
1 tlrouhittua mustapippuria
-
½ tlsuolaa
Resepteissä -merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
Valmistusohje
1. Hienonna sipuli ja raasta porkkana hienoksi raasteeksi. Kuullota kasviksia ja härkistä öljyssä pari minuuttia. Lisää paseerattu tomaatti ja kauravalmiste. Anna hautua muutama minuutti.
2. Hienonna timjami ja lisää silppu muiden mausteiden kanssa kastikkeeseen.
Vinkki
- Tarjoile härkisbolognese täysjyväpastan kanssa.
- Paahdettu tomaatti tuo lisää makua härkiskastikkeen kylkeen.
- Kokeile myös muita härkisreseptejä: härkis-lindströminpihvit tai borssikeitto härkiksellä tuunattuna.
- Härkisbolognese sopii myös vegaaneille, kunhan kastikkeessa käyttää kasvipohjaista (soija/kaura) kermaa.
Pääruoat
Kastikkeet ja padat
Pastat ja risotot
Kasviproteiini
Lasten suosikit
Helpot ohjeet
Puolessa tunnissa pöytään
Ravintosisältö / 100 g
Energiaa
110 kcal
Rasvaa
5 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.8 g
Hiilihydraatteja
9 g
josta sokereita
5 g
Kuitua
2 g
Proteiinia
6 g
Suolaa
0.8 g
Ruokalaji
Pääraaka-aine
Kuva: Sydänmerkki / Suvi Laine
Ravintosisältö / 100 g
Energiaa
110 kcal
Rasvaa
5 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.8 g
Hiilihydraatteja
9 g
josta sokereita
5 g
Kuitua
2 g
Proteiinia
6 g
Suolaa
0.8 g