G Gluteeniton
L Maidoton
M Munaton
K Kasvis (lakto-ovo)
Page 1 Created with Sketch. Tallenna resepti Rekisteröimällä Sydänmerkki-tilin voit tallentaa lempireseptisi ja kerätä ne henkilökohtaiselle sivullesi. Rekisteröidy tästä.

Härkisbolognese

G Gluteeniton
L Maidoton
M Munaton
K Kasvis (lakto-ovo)
Page 1 Created with Sketch. Tallenna resepti Rekistöröimällä Sydänmerkki-tilin voit tallentaa lempireseptisi ja kerätä ne henkilökohtaiselle sivullesi. Rekisteröidy tästä.

Perinteinen jauhelihakastike saa maukkaan haastajan härkisbolognesesta. Härkiskastike eli härkäpapuvalmisteesta tehty kastike on helppo ja nopea valmistaa, siis täydellistä arkiruokaa! Tämä härkisresepti maistuu perheen pienimmille, ja sopii myös vegaaneille, jos kastikkeessa käyttää kasvipohjaista kermaa. Oiva resepti testata kotimaalaista kasviproteiinia Härkistä omissa kokkailuissa!



Raaka-aineet

Sydänmerkki-tuote
1
sipuli
Sydänmerkki-tuote
200 g
porkkanaa
250 g
härkistä (original)
Sydänmerkki-tuote
1 rkl
öljyä
500 g
paseerattua tomaattia
Sydänmerkki-tuote
1 prk (200-250 g)
kaurapohjaista kermankaltaista tuotetta
1 rkl
tuoretta timjamia
1-2 tl
chilijauhetta
1 tl
paprikajauhetta
1 tl
rouhittua mustapippuria
½ tl
suolaa
Resepteissä -merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.

Valmistusohje

1. Hienonna sipuli ja raasta porkkana hienoksi raasteeksi. Kuullota kasviksia ja härkistä öljyssä pari minuuttia. Lisää paseerattu tomaatti ja kauravalmiste. Anna hautua muutama minuutti.
2. Hienonna timjami ja lisää silppu muiden mausteiden kanssa kastikkeeseen.

Vinkki

Ravintosisältö / 100 g

Energiaa
110 kcal
Rasvaa
5 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.8 g
Hiilihydraatteja
9 g
josta sokereita
5 g
Kuitua
2 g
Proteiinia
6 g
Suolaa
0.8 g
Ruokalaji
Pääraaka-aine
Teema
Kuva: Sydänmerkki / Suvi Laine
Kuva: Sydänmerkki / Suvi Laine
Kuva: Sydänmerkki / Suvi Laine
Sydänmerkki - Parempi valinta

Tästä merkistä tunnistat Sydänmerkki-tuotteen

Ravintosisältö / 100 g

Energiaa
110 kcal
Rasvaa
5 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.8 g
Hiilihydraatteja
9 g
josta sokereita
5 g
Kuitua
2 g
Proteiinia
6 g
Suolaa
0.8 g