G Gluteeniton
M Maidoton
K Kasvis (lakto-ovo)
V Vegaaninen
Page 1 Created with Sketch. Tallenna resepti Rekisteröimällä Sydänmerkki-tilin voit tallentaa lempireseptisi ja kerätä ne henkilökohtaiselle sivullesi. Rekisteröidy tästä.

Kurpitsarisotto

G Gluteeniton
M Maidoton
K Kasvis (lakto-ovo)
V Vegaaninen
Page 1 Created with Sketch. Tallenna resepti Rekistöröimällä Sydänmerkki-tilin voit tallentaa lempireseptisi ja kerätä ne henkilökohtaiselle sivullesi. Rekisteröidy tästä.

Kullankeltainen kurpitsarisotto viehättää aurinkoisuudellaan. Ruoka maistuu myös vegaanisen ruuan ystäville.



Raaka-aineet

Sydänmerkki-tuote
800
kurpitsaa
Sydänmerkki-tuote
3 rkl
öljyä
½ tl
suolaa
Sydänmerkki-tuote
2
salottisipulia
Sydänmerkki-tuote
3
valkosipulin kynttä
3 dl
risottoriisiä
1 dl
päärynäsiideriä
1 l
kasvislientä (valmista tai esim. kuutioista tehtyä)
Sydänmerkki-tuote
10 oksaa
tuoretta timjamia
100 g
vegaanista tuorejuuston kaltaista valmistetta (esim. Oatly)
100 g
vegaanista parmesanin kaltaista valmistetta (esim. Violife)
Sydänmerkki-tuote
½
sitruunan mehu
ripaus
mustapippuria
(½ tl
suolaa)
Resepteissä -merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.

Valmistusohje

1. Kuori kurpitsa ja poista siemenet. Leikkaa kurpitsa kuutioiksi ja levitä leivinpaperin päälle uunipellille. Sekoita joukkoon 1 rkl öljyä ja mausta ripauksella suolaa. Paahda kurpitsapaloja 200 asteessa 20 minuuttia tai kunnes ne ovat kypsiä. Ota puolet kurpitsoista ja soseuta ne haarukalla. Jätä toinen puoli kuutioiksi.
2. Hienonna sipulit. Kuumenna 2 rkl öljyä kasarissa ja kuullota salottisipulia muutaman minuutin ajan. Lisää valkosipulit ja risottoriisit ja jatka kuullottamista pari minuuttia.
3. Lisää siideri riisien joukkoon ja anna sen kiehahtaa. Lämmitä kasvisliemi ja lisää sitä kauhallinen kerrallaan samalla sekoitellen. Anna nesteen haihtua aina ennen seuraavan kauhallisen lisäämistä. Risotto on kypsää, kun riisissä tuntuu vielä pieni puruvastus.
4. Sekoita lopuksi risoton joukkoon kurpitsapyre ja –kuutiot, hienonnettu timjami, vegaaniset “juustot” ja sitruunan mehu. Anna kuumentua. Mausta mustapippurilla ja tarvittaessa vielä suolalla. Tarjoile risotto heti.

Vinkki

  • Jos kurpitsarisoton ei tarvitse olla vegaanista, käytä tavallista tuorejuustoa ja parmesania.

Yhteistyössä

Ravintosisältö / 100 g

Energiaa
100 kcal
Rasvaa
4 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.9 g
Hiilihydraatteja
13 g
josta sokereita
2 g
Kuitua
1 g
Proteiinia
2 g
Suolaa
0.7 g
Kuva: Sydänmerkki / Hanna Hurtta
Kuva: Sydänmerkki / Hanna Hurtta
Kuva: Sydänmerkki / Hanna Hurtta
Sydänmerkki - Parempi valinta

Tästä merkistä tunnistat Sydänmerkki-tuotteen

Ravintosisältö / 100 g

Energiaa
100 kcal
Rasvaa
4 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.9 g
Hiilihydraatteja
13 g
josta sokereita
2 g
Kuitua
1 g
Proteiinia
2 g
Suolaa
0.7 g