Jauheliha-kasvisgratiini
Ravintosisältö / 100 g
Energiaa
85 kcal
Rasvaa
5 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
1.4 g
Hiilihydraatteja
4 g
josta sokereita
1 g
Kuitua
1 g
Proteiinia
6 g
Suolaa
0.5 g
Raaka-aineet
-
Sydänmerkki-tuote5isoa perunaa
-
Sydänmerkki-tuote1sipuli
-
1 tloreganoa
-
400 gjauhelihaa
-
1 rklpullomargariinia tai öljyä
-
¾ tlsuolaa
-
Sydänmerkki-tuote½ tlrouhittua mustapippuria
-
Sydänmerkki-tuote400 gkukkakaalia
-
Sydänmerkki-tuote300 gparsakaalia
-
5 dlvettä
-
1liemikuutio
-
Sydänmerkki-tuote50 graastettua juustoa
Valmistusohje
1. Kuori ja suikaloi perunat ohuiksi suikaleiksi. Pilko sipuli. Laita perunasuikaleet ja sipulisilppu uunivuokaan. Ripottele pinnalle oregano.
2. Ruskista jauheliha rasvatilkassa. Mausta suolalla ja pippurilla. Kaada kypsä jauheliha perunoiden päälle.
3. Irrota parsa- ja kukkakaalin nuput varresta. Hienonna varret pieniksi kuutoiksi ja ripottele jauhelihan pinnalle. Laita päälimmäiseksi parsa- ja kukkakaalen kukinnot pieninä paloina.
4. Kuumenna vesi kiehuvaksi ja liuota siihen liemikuutio. Kaada uunivuokaan.
5. Kypsennä 200 asteisessa uunissa 40-50 minuuttia. Lisää pinnalle juustoraaste ja anna gratinoitua vielä kymmenisen minuuttia