G Gluteeniton
Mu Munaton
Helppo

Sitruskirjolohi

G Gluteeniton
Mu Munaton
Helppo

Veriappelsiini ja lime antavat lohelle värikkään, hedelmäisen raikkaan hunnun. Sitruskirjolohi maistuu erityisen hyvältä tahinikermaviilin ja paahdetun broccoliinin kera.



Raaka-aineet

Sydänmerkki-tuote
1 (600 g)
kirjolohifilee
Sydänmerkki-tuote
1
veriappelsiini
Sydänmerkki-tuote
1
limetti
Sydänmerkki-tuote
1 rkl
öljyä
Sydänmerkki-tuote
1 rkl
hienonnettua tilliä
1 tl
savupaprika- tai paprikajauhetta
1 tl
minttua
1 tl
suolaa
1 tl
rouhittua mustapippuria
Tahinikermaviili
Sydänmerkki-tuote
1 tlk (200 g)
kermaviiliä
3-4 rkl
tahinia
ripaus
suolaa
Lisäksi
Sydänmerkki-tuote
150 g
broccoliinia eli varsiparsakaalia
Sydänmerkki-tuote
1 rkl
öljyä
ripaus
rouhittua mustapippuria
Resepteissä -merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.

Valmistusohje

1. Pyyhi kalafilee talouspaperilla kuivaksi. Nosta se leivinpaperin päälle uunipellille.
2. Pese ja viipaloi veriappelsiini ja limetti. Sekoita öljyn joukkoon hienonnettu tilli ja muut mausteet. Levitä mausteseos kalan pintaan. Lisää viipaloidut sitrukset. Paista 200-asteisessa uunissa ensin 10 minuuttia.
3. Huuhtele sillä aikaa broccoliinit ja tee tahinikermaviili sekoittamalla kermaviiliin tahini ja suola. Siirrä kermaviilikastike jääkaappiin.
4. Nosta kala uunista 10 minuutin jälkeen ja lisää pellille broccoliinit. Valuta kasvisten päälle hieman öljyä ja mustapippurirouhetta. Jatka paistamista vielä 10 minuuttia. Tarjoa sitruslohi ja broccoliinit tahinikermaviilin kanssa.

Yhteistyössä

Ravintosisältö / 100 g

Energiaa
130 kcal
Rasvaa
9 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
1.7 g
Hiilihydraatteja
3 g
josta sokereita
2 g
Kuitua
0 g
Proteiinia
10 g
Suolaa
0.6 g
Kuva: Sydänmerkki / Minna Rautio-Pakaste
Kuva: Sydänmerkki / Minna Rautio-Pakaste
Kuva: Sydänmerkki / Minna Rautio-Pakaste
Sydänmerkki - Parempi valinta

Tästä merkistä tunnistat Sydänmerkki-tuotteen

Ravintosisältö / 100 g

Energiaa
130 kcal
Rasvaa
9 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
1.7 g
Hiilihydraatteja
3 g
josta sokereita
2 g
Kuitua
0 g
Proteiinia
10 g
Suolaa
0.6 g