Sitruskirjolohi
Ravintosisältö / 100 g
Energiaa
130 kcal
Rasvaa
9 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
1.7 g
Hiilihydraatteja
3 g
josta sokereita
2 g
Kuitua
0 g
Proteiinia
10 g
Suolaa
0.6 g
Raaka-aineet
-
Sydänmerkki-tuote1 (600 g)kirjolohifilee
-
Sydänmerkki-tuote1veriappelsiini
-
Sydänmerkki-tuote1limetti
-
Sydänmerkki-tuote1 rklöljyä
-
Sydänmerkki-tuote1 rklhienonnettua tilliä
-
1 tlsavupaprika- tai paprikajauhetta
-
1 tlminttua
-
1 tlsuolaa
-
1 tlrouhittua mustapippuria
- Tahinikermaviili
-
Sydänmerkki-tuote1 tlk (200 g)kermaviiliä
-
3-4 rkltahinia
-
ripaussuolaa
- Lisäksi
-
Sydänmerkki-tuote150 gbroccoliinia eli varsiparsakaalia
-
Sydänmerkki-tuote1 rklöljyä
-
ripausrouhittua mustapippuria
Valmistusohje
1. Pyyhi kalafilee talouspaperilla kuivaksi. Nosta se leivinpaperin päälle uunipellille.
2. Pese ja viipaloi veriappelsiini ja limetti. Sekoita öljyn joukkoon hienonnettu tilli ja muut mausteet. Levitä mausteseos kalan pintaan. Lisää viipaloidut sitrukset. Paista 200-asteisessa uunissa ensin 10 minuuttia.
3. Huuhtele sillä aikaa broccoliinit ja tee tahinikermaviili sekoittamalla kermaviiliin tahini ja suola. Siirrä kermaviilikastike jääkaappiin.
4. Nosta kala uunista 10 minuutin jälkeen ja lisää pellille broccoliinit. Valuta kasvisten päälle hieman öljyä ja mustapippurirouhetta. Jatka paistamista vielä 10 minuuttia. Tarjoa sitruslohi ja broccoliinit tahinikermaviilin kanssa.
Vinkki
Maista myös näitä uunilohiruokia: lohta ja paahdettua kaalia, lohta tuorejuustokuorrutuksella, lohta purjo-papulisäkkeellä