Seesami-lohivartaat
Ravintosisältö / 100 g
Energiaa
150 kcal
Rasvaa
11 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
1.9 g
Hiilihydraatteja
0 g
josta sokereita
0 g
Kuitua
0 g
Proteiinia
13 g
Suolaa
0.5 g
Raaka-aineet
-
Sydänmerkki-tuote600 glohta
-
Sydänmerkki-tuote½sitruuna
-
1 tlchilijauhetta
-
¾ tlsuolaa
-
3 rklseesaminsiemeniä
- Lisäksi
-
8varrastikkua
Valmistusohje
1. Kuutioi lohifilee noin 1,5 x 1,5 cm kokoisiksi paloiksi. Voit käyttää myös (sulaneita) pakastelohikuutioita.
2. Raasta kulhoon ½ sitruunan kuori ja purista mehu. Lisää chilijauhe ja suola. Lisää kulhoon kalapalat ja anna maustua hetki.
3. Työnnä kalapalat varrastikkuihin. Ripottele pinnalle seesaminsiemeniä.
4. Kypsennä vartaita kuumalla parilalla muutama minuutti. Voit kypsentää lohivartaat myös grillissä tai uunissa 220 asteessa noin 10 minuuttia.
Vinkki
- Valmista lohivartaiden lisukkeeksi Cashew-kaaliwokkia tai Pinaatti-perunasosetta.
- Resepti on suunniteltu yhteistyössä Ilta-Sanomien Ruokalan kanssa.