selected site: consumers
other site url: https://ammattilaiset.sydanmerkki.fi/
Paistettua lohta purjo-papulisäkkeellä
G Gluteeniton
L Maidoton
M Munaton
Page 1 Created with Sketch. Tallenna resepti Rekisteröimällä Sydänmerkki-tilin voit tallentaa lempireseptisi ja kerätä ne henkilökohtaiselle sivullesi. Rekisteröidy tästä.

Paistettua lohta purjo-papulisäkkeellä

G Gluteeniton
L Maidoton
M Munaton
Page 1 Created with Sketch. Tallenna resepti Rekistöröimällä Sydänmerkki-tilin voit tallentaa lempireseptisi ja kerätä ne henkilökohtaiselle sivullesi. Rekisteröidy tästä.

Satsumalla maustettu lohi saa kaverikseen maukasta purjo-papumuhennosta. Hienostunut paistettu lohi purjo-papulisäkkeellä sopii myös juhlavammalle aterialle.



Raaka-aineet

Sydänmerkki-tuote
600 g
nahallista kirjolohifileetä
¾ tl
suolaa
Sydänmerkki-tuote
1
satsuma
¼ tl
rouhittua mustapippuria
Purjo-papulisäke
Sydänmerkki-tuote
600 g
purjoa
1 dl
vettä
Sydänmerkki-tuote
2 rkl
öljyä
2 dl
vettä
½
kanaliemikuutio
1 tl
timjamia
1 tlk (230 g)
(isoja) valkoisia papuja
1 tl
valkoviinietikkaa
½ tl
rouhittua mustapippuria
(½ tl
suolaa)
Resepteissä -merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.

Valmistusohje

1. Huuhtele purjot ja leikkaa valkoinen osa noin 1 cm paksuisiksi kiekoiksi. Huuhtele kiekot vielä huolellisesti.
2. Keitä vesi (1 dl) kattilassa. Lisää öljy ja purjokiekot. Peitä pinta leivinpaperilla ja nosta kansi päälle. Hauduta kannen alla miedossa lämmössä 8-9 minuuttia, kunnes purjot antavat hieman periksi.
3. Lisää kattilaan vesi (2 dl), liemikuutio sekä timjami. Kuumenna ja soseuta seosta varovasti sauvasekoittimella, älä kuitenkaan aja purjoa täysin sileäksi soseeksi.
4. Kääntele joukkoon huuhdotut valutetut pavut ja etikka. Kuumenna vielä hetki ja mausta pippurilla sekä halutessasi suolalla. Pidä lämpimänä kannen alla kalan paistamisen ajan.
5. Pyyhi kalafile kuivaksi ja leikkaa se neljään palaan. Mausta suolalla.
6. Paahda kalapaloja pinnoiteltulla pannulla ensin nahkapuoli alaspäin noin 2 minuuttia. Käännä kalat ja jatka paistamista, kunnes kala on mehevän kypsää (3-4 minuuttia fileen paksuudesta riippuen).
7. Purista sautumasta mehu ja valuta paistettujen kirjolohipalojen päälle. Mausta lopuksi mustapippurilla.

Vinkki

  • Käytä purjon vihreä osa keitossa tai liemissä makua tuomaan.
  • Liemikuution sijaan voit käyttää myös kanafondia (2 tl)

Yhteistyössä

Ravintosisältö / 100 g

Energiaa
100 kcal
Rasvaa
6 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
8.0 g
Hiilihydraatteja
3 g
josta sokereita
2 g
Kuitua
2 g
Proteiinia
7 g
Suolaa
7.0 g
Kuva: Sydänmerkki / Minna Rautio-Pakaste
Kuva: Sydänmerkki / Minna Rautio-Pakaste
Kuva: Sydänmerkki / Minna Rautio-Pakaste
Sydänmerkki - Parempi valinta

Tästä merkistä tunnistat Sydänmerkki-tuotteen

Ravintosisältö / 100 g

Energiaa
100 kcal
Rasvaa
6 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
8.0 g
Hiilihydraatteja
3 g
josta sokereita
2 g
Kuitua
2 g
Proteiinia
7 g
Suolaa
7.0 g