Paistettu lohi purjo-papulisäkkeellä
Ravintosisältö / 100 g
Energiaa
100 kcal
Rasvaa
6 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
8 g
Hiilihydraatteja
3 g
josta sokereita
2 g
Kuitua
2 g
Proteiinia
7 g
Suolaa
7 g
Raaka-aineet
-
Sydänmerkki-tuote600 gnahallista kirjolohifileetä
-
¾ tlsuolaa
-
Sydänmerkki-tuote1satsuma
-
Sydänmerkki-tuote¼ tlrouhittua mustapippuria
- Purjo-papulisäke
-
Sydänmerkki-tuote600 gpurjoa
-
1 dlvettä
-
Sydänmerkki-tuote2 rklöljyä
-
2 dlvettä
-
½kanaliemikuutio
-
1 tltimjamia
-
1 tlk (230 g)(isoja) valkoisia papuja
-
1 tlvalkoviinietikkaa
-
Sydänmerkki-tuote½ tlrouhittua mustapippuria
-
(½ tlsuolaa)
Valmistusohje
1. Huuhtele purjot ja leikkaa valkoinen osa noin 1 cm paksuisiksi kiekoiksi. Huuhtele kiekot vielä huolellisesti.
2. Keitä vesi (1 dl) kattilassa. Lisää öljy ja purjokiekot. Peitä pinta leivinpaperilla ja nosta kansi päälle. Hauduta kannen alla miedossa lämmössä 8-9 minuuttia, kunnes purjot antavat hieman periksi.
3. Lisää kattilaan vesi (2 dl), liemikuutio sekä timjami. Kuumenna ja soseuta seosta varovasti sauvasekoittimella, älä kuitenkaan aja purjoa täysin sileäksi soseeksi.
4. Kääntele joukkoon huuhdotut valutetut pavut ja etikka. Kuumenna vielä hetki ja mausta pippurilla sekä halutessasi suolalla. Pidä lämpimänä kannen alla kalan paistamisen ajan.
5. Pyyhi kalafile kuivaksi ja leikkaa se neljään palaan. Mausta suolalla.
6. Paahda kalapaloja pinnoiteltulla pannulla ensin nahkapuoli alaspäin noin 2 minuuttia. Käännä kalat ja jatka paistamista, kunnes kala on mehevän kypsää (3-4 minuuttia fileen paksuudesta riippuen).
7. Purista sautumasta mehu ja valuta paistettujen kirjolohipalojen päälle. Mausta lopuksi mustapippurilla.
Vinkki
- Käytä purjon vihreä osa keitossa tai liemissä makua tuomaan.
- Liemikuution sijaan voit käyttää myös kanafondia (2 tl)