Broilerivartaat jogurttikastikkeella
Kesäiset kanavartaat valmistuvat tuota pikaa, kun marinoit ne yön yli jääkaapissa. Kypsennä kepakot uunissa tai grillaa meheviksi.
Raaka-aineet
-
Sydänmerkki-tuoten. 450 gmaustamatonta broilerin fileetä
- Marinadi
-
Sydänmerkki-tuote3valkosipulinkynttä
-
Sydänmerkki-tuote1sitruuna
-
Sydänmerkki-tuote3 rklsinappia
-
Sydänmerkki-tuote2 rklöljyä
-
1 rklhunajaa
-
1 rklyrttejä (esim. rosmariini, timjami, rakuuna)
-
½ tlrouhittua mustapippuria
-
½ tlsuolaa
- Lisäksi
-
puuvarrastikkuja
-
Sydänmerkki-tuote2limeä
- Kastike
-
Sydänmerkki-tuote2 rkltuoretta yrttiä (esim. persilja, rakuuna)
-
2 dlmaustamatonta luonnonjogurttia (rasvaa max 4 %)
-
Sydänmerkki-tuote½ dlsitruunanmehua
-
Sydänmerkki-tuote3 rklsinappia
-
½ tlrouhittua mustapippuria
Resepteissä -merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
Valmistusohje
1. Valmista marinadi esimerkiksi kannelliseen muovirasiaan tai tiiviisti suljettavaan minigrip-pussiin mieluiten jo päivää ennen grillaushetkeä. Pilko valkosipuli pieneksi, raasta pestyn sitruunan kuori ja puserra mehu. Lisää loput marinadin ainekset astiaan ja sekoita kunnolla. Lisää 6 osaan pilkotut broilerin fileet ja pyörittele marinadissa. Sulje astia ja jätä maustumaan jääkaappiin yön yli.
2. Kypsennyksen koittaessa lohko limet ja lisää lihapalojen lomaan vartaisiin, 1-2 lohkoa /varras. Paista vartaita uunissa 200 asteessa tai grillissä, noin 10-15 minuuttia riippuen grillin tehosta ja lämmöstä.
3. Tee kypsymisen aikana kastike: hienonna yrtti ja sekoita ainekset. Anna maustua jääkaapissa.
Vinkki
Voit käyttää marinadiin myös tuoreita yrttejä. Keitä lisukkeeksi nopeasti kypsyviä ohrahelmiä tai aterianjyviä
Ravintosisältö / 100 g
Energiaa
130 kcal
Rasvaa
6 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
1 g
Hiilihydraatteja
5 g
josta sokereita
5 g
Kuitua
0 g
Proteiinia
14 g
Suolaa
0.8 g
Ruokalaji
Pääraaka-aine
Kuva: Sydänmerkki / Suvi Laine
Ravintosisältö / 100 g
Energiaa
130 kcal
Rasvaa
6 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
1 g
Hiilihydraatteja
5 g
josta sokereita
5 g
Kuitua
0 g
Proteiinia
14 g
Suolaa
0.8 g