selected site: consumers
other site url: https://ammattilaiset.sydanmerkki.fi/
Punajuuriohratto
M Maidoton
Mu Munaton
K Kasvis (lakto-ovo)
Page 1 Created with Sketch. Tallenna resepti Rekisteröimällä Sydänmerkki-tilin voit tallentaa lempireseptisi ja kerätä ne henkilökohtaiselle sivullesi. Rekisteröidy tästä.

Punajuuriohratto

M Maidoton
Mu Munaton
K Kasvis (lakto-ovo)
Page 1 Created with Sketch. Tallenna resepti Rekistöröimällä Sydänmerkki-tilin voit tallentaa lempireseptisi ja kerätä ne henkilökohtaiselle sivullesi. Rekisteröidy tästä.

Astetta maukkaampi versio punajuuririsotosta valmistuu kotimaisesta ohrasta. Ohrahelmistä valmistettuna punajuuriohratto syntyy tuotapikaa arki-illan ruokapöytään. Punajuuriohratto maistuu myös lisäkkeenä esimerkiksi broilerin tai possun kanssa.



Raaka-aineet

Sydänmerkki-tuote
450 g
punajuurta
Sydänmerkki-tuote
1 (100 g)
punasipuli
Sydänmerkki-tuote
1
valkosipulin kynsi
Sydänmerkki-tuote
2 rkl
öljyä
Sydänmerkki-tuote
3 ½ dl
ohrahelmiä
2
kasvisliemikuutiota
9-10 dl
vettä
2 tl
meiramia
½ tl
rouhittua mustapippuria
Resepteissä -merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.

Valmistusohje

1. Pese, kuori ja raasta punajuuret. Hienonna punasipuli ja valkosipulinkynsi.
2. Kuullota sipulit öljyssä pehmeiksi isossa kattilassa tai padassa ja lisää punajuuriraaste. Kypsennä muutaman minuutin ajan ja lisää sitten ohrahelmet sekoittaen.
3. Murenna kattilaan kasvisliemikuutiot. Lisää vesi ja mausteet. Kuumenna kiehuvaksi ja hauduta ohratto kypsäksi kannen alla välillä sekoittaen, noin 20 minuuttia.

Yhteistyössä

Ravintosisältö / 100 g

Energiaa
94 kcal
Rasvaa
2 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
3 g
Hiilihydraatteja
15 g
josta sokereita
2 g
Kuitua
2 g
Proteiinia
2 g
Suolaa
6 g
Kuva: Sydänmerkki/ Minna Rautio-Pakaste
Kuva: Sydänmerkki/ Minna Rautio-Pakaste
Kuva: Sydänmerkki/ Minna Rautio-Pakaste
Sydänmerkki - Parempi valinta

Tästä merkistä tunnistat Sydänmerkki-tuotteen

Ravintosisältö / 100 g

Energiaa
94 kcal
Rasvaa
2 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
3 g
Hiilihydraatteja
15 g
josta sokereita
2 g
Kuitua
2 g
Proteiinia
2 g
Suolaa
6 g