Borssikeitto
Ravintosisältö / 100 g
Energiaa
40 kcal
Rasvaa
2 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.5 g
Hiilihydraatteja
4 g
josta sokereita
3 g
Kuitua
1 g
Proteiinia
2 g
Suolaa
0.5 g
Raaka-aineet
-
100 gpekonia
-
Sydänmerkki-tuote2punasipulia
-
Sydänmerkki-tuote2porkkanaa
-
Sydänmerkki-tuote500 gpunajuurta
-
Sydänmerkki-tuote300 gvalkokaalia
-
Sydänmerkki-tuote200 gnaudan paistia
-
Sydänmerkki-tuote1 rklöljyä
-
1 lvettä
-
2kasvis- tai lihaliemikuutiota
-
2laakerinlehteä
-
1 tltimjamia
-
10 kplkokonaisia maustepippureita
-
1 rklhunajaa
-
1 tlpunaviinietikkaa
- Lisäksi
-
6 rklranskankermaa tai turkkilaista jogurttia (rasvaa 8-12 %)
Valmistusohje
1. Laita pekonit kylmälle paistinpannulle ja ruskista omassa rasvassaan. Nosta pekonit lautaselle talouspaperin päälle ja paloittele.
2. Suikaloi kasvikset ja liha.
3. Kuumenna öljy paksupohjaisessa kattilassa. Kuullota ensin lihasuikaleet ja lisää perään kasvikset.
4. Lisää vesi ja liemikuutiot, mausteet sekä pekonipalat. Anna keiton kiehua hiljalleen kannen alla 30-40 minuuttia eli kunnes kasvikset ovat pehmenneet.
5. Mausta keitto lopuksi hunajalla ja etikalla. Tarjoa ranskankerman tai turkkilaisen jogurtin kanssa.
Vinkki
- Borssikeittoa kannattaa valmistaa kerralla isompi määrä: se maistuu vielä paremmalta uudelleen lämmitettynä.
- Jos haluat borssikeitosta kasvisversion, jätä pekoni ja naudanliha pois ja lisää juuri ennen valmistumista esimerkiksi paketillinen nyhtökauraa tai härkistä. Kurkkaa myös kasvisborssin ohje.