G Gluteeniton
Mu Munaton

Borssikeitto

G Gluteeniton
Mu Munaton

Klassinen venäläinen punajuurikeitto eli borssikeitto ranskankermasydämellä – viikonloppuruokaa parhaimmillaan! Borssikeittoon täyttävyyttä tuo ruskistettu pekoni ja lihasuikaleet.



Raaka-aineet

100 g
pekonia
Sydänmerkki-tuote
2
punasipulia
Sydänmerkki-tuote
2
porkkanaa
Sydänmerkki-tuote
500 g
punajuurta
Sydänmerkki-tuote
300 g
valkokaalia
Sydänmerkki-tuote
200 g
naudan paistia
Sydänmerkki-tuote
1 rkl
öljyä
1 l
vettä
2
kasvis- tai lihaliemikuutiota
2
laakerinlehteä
1 tl
timjamia
10 kpl
kokonaisia maustepippureita
1 rkl
hunajaa
1 tl
punaviinietikkaa
Lisäksi
6 rkl
ranskankermaa tai turkkilaista jogurttia (rasvaa 8-12 %)
Resepteissä -merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.

Valmistusohje

1. Laita pekonit kylmälle paistinpannulle ja ruskista omassa rasvassaan. Nosta pekonit lautaselle talouspaperin päälle ja paloittele.
2. Suikaloi kasvikset ja liha.
3. Kuumenna öljy paksupohjaisessa kattilassa. Kuullota ensin lihasuikaleet ja lisää perään kasvikset.
4. Lisää vesi ja liemikuutiot, mausteet sekä pekonipalat. Anna keiton kiehua hiljalleen kannen alla 30-40 minuuttia eli kunnes kasvikset ovat pehmenneet.
5. Mausta keitto lopuksi hunajalla ja etikalla. Tarjoa ranskankerman tai turkkilaisen jogurtin kanssa.

Vinkki

  • Borssikeittoa kannattaa valmistaa kerralla isompi määrä: se maistuu vielä paremmalta uudelleen lämmitettynä.
  • Jos haluat borssikeitosta kasvisversion, jätä pekoni ja naudanliha pois ja lisää juuri ennen valmistumista esimerkiksi paketillinen nyhtökauraa tai härkistä. Kurkkaa myös kasvisborssin ohje.

Ravintosisältö / 100 g

Energiaa
40 kcal
Rasvaa
2 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.5 g
Hiilihydraatteja
4 g
josta sokereita
3 g
Kuitua
1 g
Proteiinia
2 g
Suolaa
0.5 g
Ruokalaji
Pääraaka-aine
Teema
Kuva: Sydänmerkki / Suvi Laine
Kuva: Sydänmerkki / Suvi Laine
Kuva: Sydänmerkki / Suvi Laine
Sydänmerkki - Parempi valinta

Tästä merkistä tunnistat Sydänmerkki-tuotteen

Ravintosisältö / 100 g

Energiaa
40 kcal
Rasvaa
2 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.5 g
Hiilihydraatteja
4 g
josta sokereita
3 g
Kuitua
1 g
Proteiinia
2 g
Suolaa
0.5 g