G Gluteeniton
K Kasvis (lakto-ovo)
Page 1 Created with Sketch. Tallenna resepti Rekisteröimällä Sydänmerkki-tilin voit tallentaa lempireseptisi ja kerätä ne henkilökohtaiselle sivullesi. Rekisteröidy tästä.

Omenasemifreddo

G Gluteeniton
K Kasvis (lakto-ovo)
Page 1 Created with Sketch. Tallenna resepti Rekistöröimällä Sydänmerkki-tilin voit tallentaa lempireseptisi ja kerätä ne henkilökohtaiselle sivullesi. Rekisteröidy tästä.

Pehmeää jäädykettä muistuttava omenasemifreddo on vaivaton jälkiruoka: sen voi valmistaa pakastimeen hyvissä ajoin ennen ruokailuhetkeä. Paahdettu manteli tuo omenasemifreddoon kinuskisen makuvivahteen.



Raaka-aineet

Omenatäyte
Sydänmerkki-tuote
600 g
(happamia) omenoita
1 dl
fariinisokeria
Sydänmerkki-tuote
4 rkl
pullorasvaa
2 tl
kanelia
Jäädykemassa
Sydänmerkki-tuote
100 g (3 dl)
mantelilastuja
4
munaa
2 dl
sokeria
1 prk (2-2 ½ dl)
vaahdotettavaa vaniljakastiketta
50 g
marenkeja
Koristeeksi
10 g
marenkeja
Sydänmerkki-tuote
paahdettuja mantelilastuja
Resepteissä -merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.

Valmistusohje

1. Kuori ja kuutioi omenat noin sentin kokoisiksi paloiksi. Hauduta omenakuutioita rasvan, sokerin ja kanelin kanssa paistinpannussa tai kattilassa miedolla lämmöllä viitisen minuuttia eli kunnes palat pehmenevät hieman. Anna jäähtyä huoneenlämmössä. 
2. Paahda mantelilastuja kuivalla paistinpannulla pari minuuttia eli kunnes ne saavat kauniin värin. Anna jäähtyä. Laita lastuja sivuun n. 1 dl koristelua varten.
3. Erottele keltuaiset ja valkuaiset toisistaan. Vaahdota valkuaiset ja puolet sokerista kovaksi vaahdoksi. Vaahdota toisessa kulhossa keltuaiset ja loppu sokeri. Vaahdota kolmannessa kulhossa vaniljakastike. Kun vaahdottamisen tekee tässä järjestyksessä, vispilöitä ei tarvitse pestä välillä.
4. Sekoita vanilja- ja keltuaisvaahdot. Lisää valkuaisvaahto varovasti mukaan ja lopuksi käsissä murskatut marengit sekä mantelilastut paria lusikallista lukuun ottamatta.
5. Vuoraa pitkulainen leipävuoka leivinpaperilla tai muovikelmulla. Kaada kolmannes jäädykemassasta vuokaan ja jäädytä pakasteessa noin puoli tuntia eli kunnes massa kohmettuu hieman. Kaada vuokaan puolet omenatäytteestä ja sen päälle kolmannes jäädykemassasta. Jäädytä jälleen reilu puoli tuntia, kunnes pinta on alkanut kohmettua. Lisää loppu omenatäyte ja jäädykemassa. Peitä vuoka ja jäädytä ainakin pari-kolme tuntia.
6. Kumoa omenasemifreddo tarjoiluvadille ja koristele pinta marenkimurulla ja mantelilastuilla. Tarjoa heti.

Vinkki

Ravintosisältö / 100 g

Energiaa
200 kcal
Rasvaa
9 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
2 g
Hiilihydraatteja
24 g
josta sokereita
19 g
Kuitua
1 g
Proteiinia
4 g
Suolaa
0.1 g
Kuva: Sydänmerkki / Suvi Laine
Kuva: Sydänmerkki / Suvi Laine
Kuva: Sydänmerkki / Suvi Laine
Sydänmerkki - Parempi valinta

Tästä merkistä tunnistat Sydänmerkki-tuotteen

Ravintosisältö / 100 g

Energiaa
200 kcal
Rasvaa
9 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
2 g
Hiilihydraatteja
24 g
josta sokereita
19 g
Kuitua
1 g
Proteiinia
4 g
Suolaa
0.1 g