Jäädytetty marjakakku
Ravintosisältö / 100 g
Energiaa
190 kcal
Rasvaa
11 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
5 g
Hiilihydraatteja
19 g
josta sokereita
15 g
Kuitua
2 g
Proteiinia
4 g
Suolaa
0.4 g
Raaka-aineet
- Pohja
-
Sydänmerkki-tuote150 gkeksejä
-
Sydänmerkki-tuote40 grasiamargariinia
- Täyte
-
Sydänmerkki-tuote2 dlmustikoita tai mansikoita
-
Sydänmerkki-tuote200 gmaustamatonta tuorejuustoa
-
1 dlsokeria
-
3munanvalkuaista tai 1 dl valkuaisvalmistetta (Proegg)
-
Sydänmerkki-tuote2 tlsitruunanmehua
-
1 dlkuohukermaa
-
1 tlkardemummaa
- Koristeeksi
-
Sydänmerkki-tuote½ lmarjoja
-
Sydänmerkki-tuote10sitruunamelissan lehteä
Valmistusohje
1. Murenna ensin keksit esimerkiksi perunanuijalla kulhossa tai muovipussissa kaulimella painellen. Sekoita sulatettu rasva keksimuruun ja painele leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan pohjalle.
2. Survo (sulatetut) marjat ja sekoita tuorejuustoon, lisää myös puolet sokerista. Vaahdota valkuaiset ja lisää vähitellen loput sokerista sekä sitruunanmehu. Vatkaa, kunnes vaahto on kiinteää ja pysyvää.
3. Vaahdota kerma ja mausta kardemummalla. Sekoita vaahdot tuorejuustoseokseen varovasti nostellen, ensin kerma.
4. Kaada seos vuokaan pohjan päälle, tasoita pinta, peitä hyvin foliolla ja anna jäätyä pakastimessa yön yli. Ota torttu sulamaan 1/2–1 tuntia ennen tarjoilua, irrota vuoan reuna, siirrä torttu vadille ja koristele marjoilla ja sitruunamelissalla. Tarjoa puolijäisenä.
Vinkki
- jos käytät pakastemarjoja, valitse kaupan kotimaisia tuotteita, koska marjoja ei kuumenneta
- kuohukerman sijaan voit käyttää vaahdotettavaa vaniljakastiketta