Kuva: Sydänmerkki / Ulla-Maija Hänninen

Ainekset

Pohja
150 g
keksejä
40 g
rasiamargariinia
Täyte
2 dl
mustikoita tai mansikoita
200 g
maustamatonta tuorejuustoa
1 dl
sokeria
3
munanvalkuaista tai 1 dl valkuaisvalmistetta (Proegg)
2 tl
sitruunanmehua
1 dl
kuohukermaa
1 tl
kardemummaa
Koristeeksi
½ l
marjoja
10
sitruunamelissan lehteä
Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.

Ravintosisältö

/ 100 g
Energiaa
190 kcal
Rasvaa
11 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
5 g
Hiilihydraatteja
19 g
josta sokereita
15 g
Kuitua
2 g
Proteiinia
4 g
Suolaa
0.4 g
Sydänmerkki - Parempi valinta

Tästä merkistä tunnistat Sydänmerkki-tuotteen

K Kasvis (lakto-ovo)
K Kasvis (lakto-ovo)

Jäädytetty marjakakku

Jäädytetty juustokakku on kahvipöydän viilein tarjottava. Voit valmistaa kakun hyvissä ajoin ennen herkkuhetkeä - se on siis mitä mainioin juhlaleivonnainen. Tämä helppo jäädyke kruunaa jälkiruokapöydän.

Jäädytetty juustokakku on kahvipöydän viilein tarjottava. Voit valmistaa kakun hyvissä ajoin ennen herkkuhetkeä - se on siis mitä mainioin juhlaleivonnainen. Tämä helppo jäädyke kruunaa jälkiruokapöydän.

Kuva: Sydänmerkki / Ulla-Maija Hänninen

Ainekset

Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
Pohja
150 g
keksejä
40 g
rasiamargariinia
Täyte
2 dl
mustikoita tai mansikoita
200 g
maustamatonta tuorejuustoa
1 dl
sokeria
3
munanvalkuaista tai 1 dl valkuaisvalmistetta (Proegg)
2 tl
sitruunanmehua
1 dl
kuohukermaa
1 tl
kardemummaa
Koristeeksi
½ l
marjoja
10
sitruunamelissan lehteä

Valmistusohje

1.
Murenna ensin keksit esimerkiksi perunanuijalla kulhossa tai muovipussissa kaulimella painellen. Sekoita sulatettu rasva keksimuruun ja painele leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan pohjalle.
2.
Survo (sulatetut) marjat ja sekoita tuorejuustoon, lisää myös puolet sokerista. Vaahdota valkuaiset ja lisää vähitellen loput sokerista sekä sitruunanmehu. Vatkaa, kunnes vaahto on kiinteää ja pysyvää.
3.
Vaahdota kerma ja mausta kardemummalla. Sekoita vaahdot tuorejuustoseokseen varovasti nostellen, ensin kerma.
4.
Kaada seos vuokaan pohjan päälle, tasoita pinta, peitä hyvin foliolla ja anna jäätyä pakastimessa yön yli. Ota torttu sulamaan 1/2–1 tuntia ennen tarjoilua, irrota vuoan reuna, siirrä torttu vadille ja koristele marjoilla ja sitruunamelissalla. Tarjoa puolijäisenä.

Vinkki

  • jos käytät pakastemarjoja, valitse kaupan kotimaisia tuotteita, koska marjoja ei kuumenneta
  • kuohukerman sijaan voit käyttää vaahdotettavaa vaniljakastiketta
Sydänmerkki - Parempi valinta

Tästä merkistä tunnistat Sydänmerkki-tuotteen

Ravintosisältö / 100 g

Energiaa
190 kcal
Rasvaa
11 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
5 g
Hiilihydraatteja
19 g
josta sokereita
15 g
Kuitua
2 g
Proteiinia
4 g
Suolaa
0.4 g