Jäinen puolukkakohokas
Ravintosisältö / 100 g
Energiaa
80 kcal
Rasvaa
1 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0 g
Hiilihydraatteja
13 g
josta sokereita
13 g
Kuitua
1 g
Proteiinia
6 g
Suolaa
0.2 g
Raaka-aineet
-
Sydänmerkki-tuote200 gpuolukoita
-
4 rklsokeria
-
Sydänmerkki-tuote250 gmaitorahkaa
-
2valkuaista
Valmistusohje
1. Sulata ja soseuta puolukat. Mausta sokerilla ja lisää rahka..
2. Vaahdota valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Kääntele valkuaisvaahto kevyesti rahkaseoksen joukkoon. Maista ja lisää tarvittaessa hieman sokeria.
3. Vuoraa pienten annosvuokien tai kahvikuppien reunus leivinpaperikaistaleella niin, että leivinpaperikaulus yltää astian yläreunan yli 2-3 cm. Kaada puolukkaseosta vuokiin niin, että massa yltää hieman astian yläreunan yli. Leivinpaperikaulus pitää jäädykseseoksen astiassaan. Anna jäähtyä pakastimessa yön yli.
4. Nosta annokset sulamaan 15 minuuttia ennen tarjoilua. Poista leivinpaperi varovasti vetäisemällä, kun kohokkaat ovat hieman sulaneet.
Vinkki
Voit halutessasi tehdä kohokkaan myös isoon astiaan ja kumota tarjolle jäädykkeen tapaan.