G Gluteeniton
K Kasvis (lakto-ovo)
Helppo

Jäinen puolukkakohokas

G Gluteeniton
K Kasvis (lakto-ovo)
Helppo

Nämä kohokkaat eivät käy uunissa vaan pakastimessa. Kuohkea ja raikas puolukkakohokas sopii juhlaan!



Raaka-aineet

Sydänmerkki-tuote
200 g
puolukoita
4 rkl
sokeria
Sydänmerkki-tuote
250 g
maitorahkaa
2
valkuaista
Resepteissä -merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.

Valmistusohje

1. Sulata ja soseuta puolukat. Mausta sokerilla ja lisää rahka..
2. Vaahdota valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Kääntele valkuaisvaahto kevyesti rahkaseoksen joukkoon. Maista ja lisää tarvittaessa hieman sokeria.
3. Vuoraa pienten annosvuokien tai kahvikuppien reunus leivinpaperikaistaleella niin, että leivinpaperikaulus yltää astian yläreunan yli 2-3 cm. Kaada puolukkaseosta vuokiin niin, että massa yltää hieman astian yläreunan yli. Leivinpaperikaulus pitää jäädykseseoksen astiassaan. Anna jäähtyä pakastimessa yön yli.
4. Nosta annokset sulamaan 15 minuuttia ennen tarjoilua. Poista leivinpaperi varovasti vetäisemällä, kun kohokkaat ovat hieman sulaneet.

Vinkki

Voit halutessasi tehdä kohokkaan myös isoon astiaan ja kumota tarjolle jäädykkeen tapaan.

Ravintosisältö / 100 g

Energiaa
80 kcal
Rasvaa
1 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0 g
Hiilihydraatteja
13 g
josta sokereita
13 g
Kuitua
1 g
Proteiinia
6 g
Suolaa
0.2 g
Kuva: Sydämeni keittiössä, Kustannusosakeyhtiö Avain
Kuva: Sydämeni keittiössä, Kustannusosakeyhtiö Avain
Kuva: Sydämeni keittiössä, Kustannusosakeyhtiö Avain
Sydänmerkki - Parempi valinta

Tästä merkistä tunnistat Sydänmerkki-tuotteen

Ravintosisältö / 100 g

Energiaa
80 kcal
Rasvaa
1 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0 g
Hiilihydraatteja
13 g
josta sokereita
13 g
Kuitua
1 g
Proteiinia
6 g
Suolaa
0.2 g