G Gluteeniton
M Maidoton
Mu Munaton
K Kasvis (lakto-ovo)
Helppo
Page 1 Created with Sketch. Tallenna resepti Rekisteröimällä Sydänmerkki-tilin voit tallentaa lempireseptisi ja kerätä ne henkilökohtaiselle sivullesi. Rekisteröidy tästä.

Raparperisohjo

G Gluteeniton
M Maidoton
Mu Munaton
K Kasvis (lakto-ovo)
Helppo
Page 1 Created with Sketch. Tallenna resepti Rekistöröimällä Sydänmerkki-tilin voit tallentaa lempireseptisi ja kerätä ne henkilökohtaiselle sivullesi. Rekisteröidy tästä.

Raparperisohjo toimii niin kevyenä aterian päätöksenä kuin viilentävänä välipalana kesähelteellä.



Raaka-aineet

Sydänmerkki-tuote
250 g
raparperia
1 l
vettä
Sydänmerkki-tuote
100 g
vadelmia
½ dl
sokeria
1 rkl
vaniljasokeria
Resepteissä -merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.

Valmistusohje

1. Pilko raparperi paloiksi. Lisää palat kiehuvaan veteen yhdessä vadelmien ja sokereiden kanssa. Anna kiehua hiljalleen 10 minuuttia.
2. Soseuta kuuma seos varovasti esim. sauvasekoittimella. Anna jäähtyä.
3. Kaada seos pakastusta kestävään laakeaan astiaan ja laita astia pakkaseen. Sekoita seosta haarukalla tai metallisella vispilällä tunnin välein. Kun seos on sorbettimaista eli jäätynyttä mutta silti lusikoitavaa (eli noin  4 tunnin kuluttua), annostele juomat pyöräyttämällä jäätelökauhalla tai lusikalla palloja laseihin. 

Vinkki

Pidä laseja jääkaapissa ennen juoman annostelua, jolloin juoma sulaa laseissa hitaammin.

Ravintosisältö / 100 g

Energiaa
65 kcal
Rasvaa
1 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0 g
Hiilihydraatteja
11 g
josta sokereita
11 g
Kuitua
3 g
Proteiinia
1 g
Suolaa
0 g
Kuva: Sydänmerkki/Suvi Laine
Kuva: Sydänmerkki/Suvi Laine
Kuva: Sydänmerkki/Suvi Laine
Sydänmerkki - Parempi valinta

Tästä merkistä tunnistat Sydänmerkki-tuotteen

Ravintosisältö / 100 g

Energiaa
65 kcal
Rasvaa
1 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0 g
Hiilihydraatteja
11 g
josta sokereita
11 g
Kuitua
3 g
Proteiinia
1 g
Suolaa
0 g