K Kasvis (lakto-ovo)
Page 1 Created with Sketch. Tallenna resepti Rekisteröimällä Sydänmerkki-tilin voit tallentaa lempireseptisi ja kerätä ne henkilökohtaiselle sivullesi. Rekisteröidy tästä.

Omenaritarit

K Kasvis (lakto-ovo)
Page 1 Created with Sketch. Tallenna resepti Rekistöröimällä Sydänmerkki-tilin voit tallentaa lempireseptisi ja kerätä ne henkilökohtaiselle sivullesi. Rekisteröidy tästä.

Köyhät ritarit on hävikkiruokaa parhaimmillaan: pohjaksi sopivat erinomaisesti kuivahtaneet leipä- tai pullaviipaleet. Poikkeuksena perinteisiin ritareihin, kahden leipäpalan väliin laitetaan karamellisoitua omenaa ja vaahtokarkkia. Makeiset tuovat omenaritareihin makeutta ja liimaavat leipäpalat yhteen.



Raaka-aineet

Sydänmerkki-tuote
8 viipaletta
paahtoleipää
Täyte
Sydänmerkki-tuote
300 g
(happamia) omenoita
Sydänmerkki-tuote
1
sitruunan kuori
½ dl
fariinisokeria
Sydänmerkki-tuote
2 rkl
pullorasvaa
1 tl
kanelia
10 g
(pieniä) vaahtokarkkeja
Kostutukseen
Sydänmerkki-tuote
1 ½ dl
maitoa
2
munaa
1 tl
vaniljasokeria
Paistamiseen
Sydänmerkki-tuote
3 rkl
pullorasvaa
1 tl
tomusokeria
Tarjoiluun
Sydänmerkki-tuote
3 dl
vaniljajäätelöä
Resepteissä -merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.

Valmistusohje

1. Kuori ja viipaloi omenat ohuiksi paloiksi. Pese sitruuna hyvin ja raasta kuori. Hauduta omenapaloja rasvan, sokerin ja kanelin sekä sitruunankuoren kanssa paistinpannussa miedolla lämmöllä muutama minuutti eli kunnes palat pehmenevät hieman. Voit hauduttaa omenat mausteineen pehmeiksi myös mikrossa, halutessasi ilman rasvaa.
2. Jaa omenatäyte 4 leipäviipaleelle. Ripottele kunkin leivän täytteen päälle ja reunoille noin 10 pientä vaahtokarkkia tai isommista karkeista leikattuja 1 cm kuutioita. Laita kanneksi toiset 4 leipäpalaa.
3. Sekoita maito, munat ja vaniljasokeri. Kastele täytetyt leivät molemmin puolin seoksessa ja nosta saman tien kuumennetulle paistinpannulle. Paista rasvalla kullanruskeiksi.
4. Viimeistele lämpimät omenaritarit tomusokerilla ja tarjoa heti jäätelön kanssa.

Vinkki

  • Tarjoa omenaritareita brunssilla, jälkiruoaksi tai kahvipöydän herkkuna.

Ravintosisältö / 100 g

Energiaa
160 kcal
Rasvaa
8 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.8 g
Hiilihydraatteja
17 g
josta sokereita
5 g
Kuitua
2 g
Proteiinia
4 g
Suolaa
0.3 g
Kuva: Sydänmerkki / Suvi Laine
Kuva: Sydänmerkki / Suvi Laine
Kuva: Sydänmerkki / Suvi Laine
Sydänmerkki - Parempi valinta

Tästä merkistä tunnistat Sydänmerkki-tuotteen

Ravintosisältö / 100 g

Energiaa
160 kcal
Rasvaa
8 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.8 g
Hiilihydraatteja
17 g
josta sokereita
5 g
Kuitua
2 g
Proteiinia
4 g
Suolaa
0.3 g