Omenaritarit
Ravintosisältö / 100 g
Energiaa
160 kcal
Rasvaa
8 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.8 g
Hiilihydraatteja
17 g
josta sokereita
5 g
Kuitua
2 g
Proteiinia
4 g
Suolaa
0.3 g
Raaka-aineet
-
Sydänmerkki-tuote8 viipalettapaahtoleipää
- Täyte
-
Sydänmerkki-tuote300 g(happamia) omenoita
-
Sydänmerkki-tuote1sitruunan kuori
-
½ dlfariinisokeria
-
Sydänmerkki-tuote2 rklpullorasvaa
-
1 tlkanelia
-
10 g(pieniä) vaahtokarkkeja
- Kostutukseen
-
Sydänmerkki-tuote1 ½ dlmaitoa
-
2munaa
-
1 tlvaniljasokeria
- Paistamiseen
-
Sydänmerkki-tuote3 rklpullorasvaa
-
1 tltomusokeria
- Tarjoiluun
-
Sydänmerkki-tuote3 dlvaniljajäätelöä
Valmistusohje
1. Kuori ja viipaloi omenat ohuiksi paloiksi. Pese sitruuna hyvin ja raasta kuori. Hauduta omenapaloja rasvan, sokerin ja kanelin sekä sitruunankuoren kanssa paistinpannussa miedolla lämmöllä muutama minuutti eli kunnes palat pehmenevät hieman. Voit hauduttaa omenat mausteineen pehmeiksi myös mikrossa, halutessasi ilman rasvaa.
2. Jaa omenatäyte 4 leipäviipaleelle. Ripottele kunkin leivän täytteen päälle ja reunoille noin 10 pientä vaahtokarkkia tai isommista karkeista leikattuja 1 cm kuutioita. Laita kanneksi toiset 4 leipäpalaa.
3. Sekoita maito, munat ja vaniljasokeri. Kastele täytetyt leivät molemmin puolin seoksessa ja nosta saman tien kuumennetulle paistinpannulle. Paista rasvalla kullanruskeiksi.
4. Viimeistele lämpimät omenaritarit tomusokerilla ja tarjoa heti jäätelön kanssa.
Vinkki
- Tarjoa omenaritareita brunssilla, jälkiruoaksi tai kahvipöydän herkkuna.
- Katso myös perinteisten Köyhien ritareiden ohje sekä parhaat omenajälkiruuat: kaura-omenapaistos sekä omenapiirakka.