Joulupuuro
Ravintosisältö / 100 g
Energiaa
60 kcal
Rasvaa
0 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0 g
Hiilihydraatteja
13 g
josta sokereita
6 g
Kuitua
1 g
Proteiinia
1 g
Suolaa
0.3 g
Raaka-aineet
-
1 ½ dltummaa puuroriisiä
-
2 dlvettä
-
Sydänmerkki-tuote1 lkaurajuomaa
-
1kanelitanko
-
1tähtianis
-
1 tlvaniljasokeria
-
½ - 1 tlsuolaa
- Päälle:
-
Sydänmerkki-tuote1 ½ dlpähkinöitä
- Puolukkakiisseli
-
1 ½ dlpuolukoita
-
3 dlvettä
-
¾ dlsokeria
- suurus:
-
1 dlvettä
-
2 tlperunajauhoja
Valmistusohje
1. Keitä ensin puolukkakiisseli, jotta se ehtii jäähtyä. Laita puolukat, vesi ja sokeri kattilaan. Keitä kannen alla 15-20 minuuttia eli kunnes marjat ovat pehmentyneet. Soseuta sauvasekoittimella, jos haluat sileän kiisselin. Sekoita suuruksen vesi ja perunajauho ja kaada kattilaan koko ajan sekoittaen. Anna kiehahtaa. Kaada kiisseli jäähtymään tarjoiluastiaan.
2. Kiehauta vesi kattilassa ja lisää puuroriisit. Kuumenna hiljalleen sekoitellen, kunnes vesi on imeytynyt riisiin. Lisää kaurajuoma ja haluamasi mausteet.
3. Keitä joulupuuroa hiljalleen noin 40 minuuttia, välillä pohjaa myöten puuhaarukalla tai –lastalla sekoitellen.
4. Rouhi pähkinöitä hieman ja paahda kuivalla paistinpannulla kauniin ruskeiksi.
5. Kun riisit ovat kypsiä ja puuro on sakeutunut, mausta se vaniljasokerilla ja suolalla
Vinkki
- Kun haluat kuitupitoisemman puuron, keitä se tummista puuroriiseistä. Puolukkakiisselin voi keittää mainiosti myös edellisenä päivänä, jolloin se ehtii jäähtyä sopivaksi. Myös pähkinät voi paahtaa hyvissä ajoin.
- Gluteenittoman puuron saat käyttämällä gluteenitonta kaurajuomaa tai tavallista maitoa.
- Oletko testannut jo herkullisia taateliruispuuroa tai pähkinäistä puuroa?