selected site: consumers
other site url: https://ammattilaiset.sydanmerkki.fi/
L Maidoton
M Munaton
K Kasvis (lakto-ovo)
Page 1 Created with Sketch. Tallenna resepti Rekisteröimällä Sydänmerkki-tilin voit tallentaa lempireseptisi ja kerätä ne henkilökohtaiselle sivullesi. Rekisteröidy tästä.

Joulupuuro

L Maidoton
M Munaton
K Kasvis (lakto-ovo)
Page 1 Created with Sketch. Tallenna resepti Rekistöröimällä Sydänmerkki-tilin voit tallentaa lempireseptisi ja kerätä ne henkilökohtaiselle sivullesi. Rekisteröidy tästä.

Maistuisiko sinulle lempeä riisipuuro tähtianiksella, kanelilla, vaniljalla vai kaikilla mausteilla? Kauramaidolla joulupuuro valmistuu vegaanityyliin. Rouskuvat pähkinät ja raikas puolukkakiisseli viimeistelevät ihanan aterian täydelliseksi päivän aloittajaksi tai päättäjäksi.



Raaka-aineet

1 ½ dl
tummaa puuroriisiä
2 dl
vettä
Sydänmerkki-tuote
1 l
kaurajuomaa
1
kanelitanko
1
tähtianis
1 tl
vaniljasokeria
½ - 1 tl
suolaa
Päälle:
Sydänmerkki-tuote
1 ½ dl
pähkinöitä
Puolukkakiisseli
1 ½ dl
puolukoita
3 dl
vettä
¾ dl
sokeria
suurus:
1 dl
vettä
2 tl
perunajauhoja
Resepteissä -merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.

Valmistusohje

1. Keitä ensin puolukkakiisseli, jotta se ehtii jäähtyä. Laita puolukat, vesi ja sokeri kattilaan. Keitä kannen alla 15-20 minuuttia eli kunnes marjat ovat pehmentyneet. Soseuta sauvasekoittimella, jos haluat sileän kiisselin. Sekoita suuruksen vesi ja perunajauho ja kaada kattilaan koko ajan sekoittaen. Anna kiehahtaa. Kaada kiisseli jäähtymään tarjoiluastiaan.
2. Kiehauta vesi kattilassa ja lisää puuroriisit. Kuumenna hiljalleen sekoitellen, kunnes vesi on imeytynyt riisiin. Lisää kaurajuoma ja haluamasi mausteet.
3. Keitä joulupuuroa hiljalleen noin 40 minuuttia, välillä pohjaa myöten puuhaarukalla tai –lastalla sekoitellen.
4. Rouhi pähkinöitä hieman ja paahda kuivalla paistinpannulla kauniin ruskeiksi.
5. Kun riisit ovat kypsiä ja puuro on sakeutunut, mausta se vaniljasokerilla ja suolalla

Vinkki

  • Kun haluat kuitupitoisemman puuron, keitä se tummista puuroriiseistä. Puolukkakiisselin voi keittää mainiosti myös edellisenä päivänä, jolloin se ehtii jäähtyä sopivaksi. Myös pähkinät voi paahtaa hyvissä ajoin.  
  • Gluteenittoman puuron saat käyttämällä gluteenitonta kaurajuomaa tai tavallista maitoa.
  • Oletko testannut jo herkullisia taateliruispuuroa tai pähkinäistä puuroa?

Ravintosisältö / 100 g

Energiaa
60 kcal
Rasvaa
0 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.0 g
Hiilihydraatteja
13 g
josta sokereita
6 g
Kuitua
1 g
Proteiinia
1 g
Suolaa
0.3 g
Kuva: Sydänmerkki / Suvi Laine
Kuva: Sydänmerkki / Suvi Laine
Kuva: Sydänmerkki / Suvi Laine
Sydänmerkki - Parempi valinta

Tästä merkistä tunnistat Sydänmerkki-tuotteen

Ravintosisältö / 100 g

Energiaa
60 kcal
Rasvaa
0 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.0 g
Hiilihydraatteja
13 g
josta sokereita
6 g
Kuitua
1 g
Proteiinia
1 g
Suolaa
0.3 g