Nachopelti
Ravintosisältö / 100 g
Energiaa
138 kcal
Rasvaa
7 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
1.3 g
Hiilihydraatteja
11 g
josta sokereita
2 g
Kuitua
3 g
Proteiinia
8 g
Suolaa
0.6 g
Raaka-aineet
-
200 gmaissilastuja eli nachoja
- Täyte
-
Sydänmerkki-tuote400 gjauhelihaa TAI 2 dl soijarouhetta ja 2-3 dl vettä
-
Sydänmerkki-tuote1sipuli
-
Sydänmerkki-tuote2valkosipulinkynttä
-
Sydänmerkki-tuote2 rklöljyä
-
1 dltacokastiketta
-
1 tlsuolaa
-
1 tlsavupaprikaa
-
Sydänmerkki-tuote½ tlrouhittua mustapippuria
-
Sydänmerkki-tuote2tomaattia
-
Sydänmerkki-tuote2paprikaa
-
1 tlkmustapapuja
-
Sydänmerkki-tuote2 dljuustoraastetta
- Lisäksi
-
Sydänmerkki-tuote1avokado
-
Sydänmerkki-tuote¼ ruukkuatuoretta korianteria
Valmistusohje
1. Levitä 2/3 nachoista pellille leivinpaperin päälle, halkaisijaltaan noin 30 cm kasaksi.
2. Hienonna täytteen sipulit. Kuullota jauheliha ja sipulit öljyssä. Jos käytät soijarouhetta, hauduta sitä sipulien ja veden kanssa noin 10 minuuttia. Mausta tacokastikkeella, suolalla, savupaprikalla ja pippurilla.
3. Pilko tomaatit, suikaloi paprikat ja valuta pavut.
4. Laita lihaseos ja kasvikset maissilastujen päälle. Ripottele pinnalle loput maissilastut ja juustoraaste.
5. Paista 225 asteessa 10-15 minuuttia eli kunnes juusto on sulanut ja maissilastut ovat saaneet väriä.
6. Lisää pinnalle kuutioitu avokado ja halutessasi hienonnettua korianteria.
Vinkki
- Nachopelti kannattaa syödä heti, koska lastut vettyvät nopeasti. Jos haluat valmistella ruokaa etukäteen, pilko kasvikset ja kypsennä jauhelihaseos valmiiksi. Kokoa ja kuumenna ruoka juuri ennen tarjoilua.
- Nachot voi ostaa valmiina tai tehdä itse.
- Avokadosta voi myös valmistaa guacamolen tuomaan lisämakua.
- Saat nachopellistä kasvisversion, kun vaihdat jauhelihan esimerkiksi nyhtökauraan tai härkäpapuvalmisteisiin.
- Testaa myös herkullista bataatti-nachopeltiä.