Bataatti-nachopelti
Ravintosisältö / 100 g
Energiaa
165 kcal
Rasvaa
7 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.1 g
Hiilihydraatteja
15 g
josta sokereita
1 g
Kuitua
4 g
Proteiinia
9 g
Suolaa
0.7 g
Raaka-aineet
-
Sydänmerkki-tuote2 (600 g) pientäbataattia
-
Sydänmerkki-tuote1 rklöljyä
-
1 tljuustokuminaa
-
½ tlrouhittua mustapippuria
-
¼ tlsuolaa
-
1 rs (300 g)Nyhtökaura Mexico
-
½ dlvettä
-
1 tlk (380 g)mustapapuja
-
Sydänmerkki-tuote1 (100 g)punasipuli
-
Sydänmerkki-tuote1avokado
-
Sydänmerkki-tuote1-3vihreää jalopenochiliä
-
Sydänmerkki-tuote1 dljuustoraastetta
Valmistusohje
1. Leikkaa pestyt bataatit kuorineen ohuiksi viipaleiksi. Levita bataatit pellille leivinpaperin paalle. Sivele viipaleiden pinnalle oljya ja mausta.. Kypsennä bataatteja 225-asteisessa uunissa 15 minuuttia.
2. Ota nyhtökaurapakkauksesta kastike erikseen. Kuumenna nyhtökaura kuivalla pannulla, ilman rasvaa. Lisää nyhtökaurapakkauksen kastike ja vesi. Kuumenna kiehuvaksi ja lisää valutetut mustapavut. Siirrä pannu sivuun.
3. Hienonna punasipuli. Halkaise avokado, poista kivi ja kuori ja leikkaa hedelmäliha kuutioiksi. Leikkaa jalapenoista kanta pois ja viipaloi jalapenot ohuiksi kiekoiksi.
4. Levitä nyhtökauraseos bataattien päälle, lisää puolet jalapenoviipaleista ja ripottele pinnalle juustoraaste. Paista 225-asteisen uunin ylätasolla vielä noin 10 minuuttia, kunnes juusto on sulanut. Viimeistele bataattinachot kuutioidulla punasipulilla ja avokadolla. Lisää lopuksi loput jalapenoista.
Vinkki
Jos haluat ruuasta vegaanisen, valitse juustoraasteeksi kasvipohjainen tuote.