Nachot
Itse tehdyistä tortilloista on moneksi: nachojen muodossa ne ovat herkullisia illanistujaisten naposteltavia ja sopivat myös salaatin rapeiksi sattumiksi.
Raaka-aineet
- Tortillat
-
3 dldurumvehnäjauhoja
-
2 dlmaissijauhoja
-
1 mmsuolaa
-
Sydänmerkki-tuote½ dlöljyä
-
2 dlvettä
- Pinnalle
-
Sydänmerkki-tuote3 rklöljyä
-
1 mmsuolaa
-
(½ tlpaprikajauhetta, chilijauhetta tai rouhittua mustapippuria)
Resepteissä -merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
Valmistusohje
1. Sekoita tortilloiden ainekset keskenään kimmoisaksi taikinaksi. Leivo taikinasta tanko ja jaa se 12 osaan. Pyöritä palat pulliksi ja kauli taikinapallot paistinpannun kokoisiksi (halkaisija noin 15 cm) pyöreiksi levyiksi.
2. Paista tortilloja molemmin puolin paistinpannulla miedolla lämmöllä niin, että tortilla saa hivenen rusehtavia pilkkuja. Aikaa paistamiseen kuluu 1/2-1 minuutti / puoli. Pannulle ei tarvitse lisätä rasvaa.
3. Kuumenna uuni 220 asteeseen. Leikkaa jokainen tortilla 10 lohkoksi. Sivele palat kevyesti öljyyn kastellulla pullasudilla ja ripottele päälle hiven suolaa. Jos haluat mausteimpia nachoja, ripottele pinnalle mausteita.
4. Nosta nachot pellille leivinpaperin päälle ja paista noin 5 minuuttia.
Vinkki
Dippaile nachoja guacamoleen
Suolaiset leivonnaiset
Leivät ja sämpylät
Välipalat ja jälkiruoat
Naposteltavat
Viljatuotteet
Lasten suosikit
Alle tunnin sapuskat
Juhlan aikaan
Ravintosisältö / 100 g
Energiaa
330 kcal
Rasvaa
15 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.9 g
Hiilihydraatteja
41 g
josta sokereita
0 g
Kuitua
3 g
Proteiinia
6 g
Suolaa
0.4 g
Pääraaka-aine
Kuva: Sydänmerkki / Elina Himanen
Ravintosisältö / 100 g
Energiaa
330 kcal
Rasvaa
15 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.9 g
Hiilihydraatteja
41 g
josta sokereita
0 g
Kuitua
3 g
Proteiinia
6 g
Suolaa
0.4 g