G Gluteeniton
M Maidoton
Mu Munaton
K Kasvis (lakto-ovo)
V Vegaaninen

Lämmin perunasalaatti

G Gluteeniton
M Maidoton
Mu Munaton
K Kasvis (lakto-ovo)
V Vegaaninen

Paahdetut perunat tekevät kesäisestä salaatista astetta paremman. Sinappinen vinegrette ja kirpakat kaprikset maustavat lämpimän perunasalaatin uudella tavalla.



Raaka-aineet

Sydänmerkki-tuote
800 g
(varhais)perunoita
Sydänmerkki-tuote
200 g
vihreitä papuja (esim. pakaste)
Sydänmerkki-tuote
1
punasipuli
Sydänmerkki-tuote
3 rkl
öljyä
Kastike
Sydänmerkki-tuote
½ ruukkua
tuoretta ruohosipulia
½ dl
viinietikkaa
3 rkl (30 g)
kapriksia
Sydänmerkki-tuote
1 rkl
sinappia
1 tl
sokeria
½ tl
suolaa
¼ tl
rouhittua pippuria
Resepteissä -merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.

Valmistusohje

1. Keitä hyvin pestyt perunat juuri ja juuri kypsäksi. Voit halutessasi myös kuoria perunat ennen keittämistä. Pilko lämpimät perunat 2-3 cm kuutioiksi.
2. Perunoiden kypsyessä leikkaa sipuli suikaleiksi ja leikkaa pavut tarvittaessa noin 3 cm paloiksi. Hienonna kastikkeen ruohosipuli ja sekoita kaikki kastikkeen ainekset.
3. Kuullota sipulia ja papupaloja 1 rkl:ssa öljyä kunnes sipulit pehmenevät. Kaada sipuli-papuseos sivuun odottamaan. Ruskista perunapaloja lopussa öljyssä, kunnes ne saavat väriä. Lisää kastikeainekset perunoiden joukkoon pannulle ja kuumenna nopeasti.
4. Yhdistä perunapalat ja sipuliseos. Lisää halutessasi koristeeksi lisää ruohosipulisilppua.

Vinkki

Lämpimän perunasalaatin ohella testaa lisäkkeenä myös palsternakka-perunavuokaa, valkosipuliperunoita ja veneperunoita.

Ravintosisältö / 100 g

Energiaa
75 kcal
Rasvaa
4 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.3 g
Hiilihydraatteja
10 g
josta sokereita
1 g
Kuitua
1 g
Proteiinia
1 g
Suolaa
0.5 g
Kuva: Sydänmerkki / Suvi Laine
Kuva: Sydänmerkki / Suvi Laine
Kuva: Sydänmerkki / Suvi Laine
Sydänmerkki - Parempi valinta

Tästä merkistä tunnistat Sydänmerkki-tuotteen

Ravintosisältö / 100 g

Energiaa
75 kcal
Rasvaa
4 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.3 g
Hiilihydraatteja
10 g
josta sokereita
1 g
Kuitua
1 g
Proteiinia
1 g
Suolaa
0.5 g