Merimiespihvi
Ravintosisältö / 100 g
Energiaa
80 kcal
Rasvaa
2 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.4 g
Hiilihydraatteja
8 g
josta sokereita
2 g
Kuitua
1 g
Proteiinia
6 g
Suolaa
0.5 g
Raaka-aineet
-
Sydänmerkki-tuote500 gnaudan paistia
-
Sydänmerkki-tuote2 rklöljyä tai pullomargariinia
-
1 tlsuolaa
-
½ tlrouhittua mustapippuria
-
Sydänmerkki-tuote2sipulia
-
Sydänmerkki-tuote200 gporkkanaa
-
Sydänmerkki-tuote200 gpalsternakkaa
-
Sydänmerkki-tuote1 kgperunoita
- Liemi
-
5 dlvettä
-
1lihaliemikuutio
-
10kokonaista maustepippuria
Valmistusohje
1. Viipaloi liha, jos et käytä valmiita suikaleita tai kuutioita. Ruskista lihapaloja rasvassa muutamassa erässä ja mausta suolalla ja mustapippurilla.
2. Kuori ja viipaloi sipulit, juurekset ja perunat. Lado kasvikset sekä lihat ja sipulit kerroksittain uuninkestävään vuokaan.
3. Kiehauta liemen vesi ja murenna joukkoon liemikuutio. Kaada neste ja pippurit vuokaan. Peitä astia kannella tai foliolla.
4. Hauduta 175-asteisessa uunissa noin tunti.