Kuva: Sydänmerkki / Suvi Laine

Ainekset

500 g
naudan paistia
2 rkl
öljyä tai pullomargariinia
1 tl
suolaa
½ tl
rouhittua mustapippuria
2
sipulia
200 g
porkkanaa
200 g
palsternakkaa
1 kg
perunoita
Liemi
5 dl
vettä
1
lihaliemikuutio
10
kokonaista maustepippuria
Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.

Ravintosisältö

/ 100 g
Energiaa
80 kcal
Rasvaa
2 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.4 g
Hiilihydraatteja
8 g
josta sokereita
2 g
Kuitua
1 g
Proteiinia
6 g
Suolaa
0.5 g
Sydänmerkki - Parempi valinta

Tästä merkistä tunnistat Sydänmerkki-tuotteen

G Gluteeniton
G Gluteeniton

Merimiespihvi

Herkullinen ja vaivaton yhden vuoan ruoka: liha ja lisukkeet valmistuvat uunissa kuin itsekseen.

Herkullinen ja vaivaton yhden vuoan ruoka: liha ja lisukkeet valmistuvat uunissa kuin itsekseen.

Kuva: Sydänmerkki / Suvi Laine

Ainekset

Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
500 g
naudan paistia
2 rkl
öljyä tai pullomargariinia
1 tl
suolaa
½ tl
rouhittua mustapippuria
2
sipulia
200 g
porkkanaa
200 g
palsternakkaa
1 kg
perunoita
Liemi
5 dl
vettä
1
lihaliemikuutio
10
kokonaista maustepippuria

Valmistusohje

1.
Viipaloi liha, jos et käytä valmiita suikaleita tai kuutioita. Ruskista lihapaloja rasvassa muutamassa erässä ja mausta suolalla ja mustapippurilla.
2.
Kuori ja viipaloi sipulit, juurekset ja perunat. Lado kasvikset sekä lihat ja sipulit kerroksittain uuninkestävään vuokaan.
3.
Kiehauta liemen vesi ja murenna joukkoon liemikuutio. Kaada neste ja pippurit vuokaan. Peitä astia kannella tai foliolla.
4.
Hauduta 175-asteisessa uunissa noin tunti.

Vinkki

  • Kokeile halutessasi maustamiseen myös yrttejä, kuten timjamia tai laakerinlehteä.
  • Lihasuikaleet voi korvata helposti myös esim. härkäpapusuikaleilla. Lihaliemen voi myös vaihtaa kasvisliemeen.
Sydänmerkki - Parempi valinta

Tästä merkistä tunnistat Sydänmerkki-tuotteen

Ravintosisältö / 100 g

Energiaa
80 kcal
Rasvaa
2 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.4 g
Hiilihydraatteja
8 g
josta sokereita
2 g
Kuitua
1 g
Proteiinia
6 g
Suolaa
0.5 g