Kuva: Sydänmerkki / Suvi Laine

Ainekset

500 g
palsternakkaa
500 g
perunaa
1
sipuli
2 rkl
tuoretta rosmariinia
2 ½ dl
kasvirasvasekoitetta
2 dl
maitoa
¾ tl
suolaa
½ tl
ruohittua mustapippuria
Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.

Ravintosisältö

/ 100 g
Energiaa
80 kcal
Rasvaa
3 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
1.1 g
Hiilihydraatteja
10 g
josta sokereita
4 g
Kuitua
2 g
Proteiinia
2 g
Suolaa
0.5 g
Sydänmerkki - Parempi valinta

Tästä merkistä tunnistat Sydänmerkki-tuotteen

G Gluteeniton
Mu Munaton
K Kasvis (lakto-ovo)
G Gluteeniton
Mu Munaton
K Kasvis (lakto-ovo)

Palsternakka-perunavuoka

Aromikas palsternakka kohottaa perunalisäkkeen uudelle tasolle. Palsternakka-perunavuoka on mitä maukkain täydentäjä juhlavalle aterialle. Kun kuumennat kermamaidon etukäteen, palsternakka-perunavuoka valmistuu astetta nopeammin ja mausteet sekoittuvat tasaisesti.

Aromikas palsternakka kohottaa perunalisäkkeen uudelle tasolle. Palsternakka-perunavuoka on mitä maukkain täydentäjä juhlavalle aterialle. Kun kuumennat kermamaidon etukäteen, palsternakka-perunavuoka valmistuu astetta nopeammin ja mausteet sekoittuvat tasaisesti.

Kuva: Sydänmerkki / Suvi Laine

Ainekset

Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
500 g
palsternakkaa
500 g
perunaa
1
sipuli
2 rkl
tuoretta rosmariinia
2 ½ dl
kasvirasvasekoitetta
2 dl
maitoa
¾ tl
suolaa
½ tl
ruohittua mustapippuria

Valmistusohje

1.
Kuori palsternakat ja perunat. Hienonna sipuli ja rosmariini. Leikkaa palsternakat ja perunat ohuiksi kiekoiksi ja lado vuorotellen pystyyn leivinpaperilla vuorattuun uunivuokaan. Ripottele sipuli- ja rosmariinisilppu viipaleiden lomaan. 
2.
Kiehauta ruokakerma, maito ja mausteet ja kaada kasvisten päälle. Kypsennä palsternakka-perunavuokaa 200 asteessa n. 45 minuuttia.

Vinkki

Sydänmerkki - Parempi valinta

Tästä merkistä tunnistat Sydänmerkki-tuotteen

Ravintosisältö / 100 g

Energiaa
80 kcal
Rasvaa
3 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
1.1 g
Hiilihydraatteja
10 g
josta sokereita
4 g
Kuitua
2 g
Proteiinia
2 g
Suolaa
0.5 g