Kukkakaalisalaatti
Ravintosisältö / 100 g
Energiaa
95 kcal
Rasvaa
9 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
1 g
Hiilihydraatteja
2 g
josta sokereita
2 g
Kuitua
2 g
Proteiinia
1 g
Suolaa
0.2 g
Raaka-aineet
-
Sydänmerkki-tuote600 gkukkakaalia
-
Sydänmerkki-tuote200 gkurkkua
-
Sydänmerkki-tuote8retiisiä
-
Sydänmerkki-tuote½ - 1chili
-
Sydänmerkki-tuote½ruukkua tuoretta basilikaa tai lehtipersiljaa
- Kastike
-
Sydänmerkki-tuote3valkosipulin kynttä
-
Sydänmerkki-tuote1 dlöljyä
-
3 rkletikkaa
-
1 tlsokeria
-
¼ tlrouhittua mustapippuria
-
¼ tlsuolaa
Valmistusohje
1. Leikkaa kukkakaalin kukinnoista ohuita viipaleita. Puolita kurkku pituussuunnassa ja kaavi siemenet pikkulusikalla. Leikkaa kurkku viipaleiksi
2. Viipaloi retiisit ja hienonna chili. Hienonna myös yrtti. Sekoita ainekset
3. Hienonna valkosipulin kynnet ja sekoita kaikki kastikkeen ainekset. Kaada kastike muiden kukkakaalisalaatin ainesten joukkoon.
4. Anna maustua jääkaapissa ainakin pari tuntia.
Vinkki
- Lisää salaatin joukkoon 200g meloninpaloja tai omena tai päärynä kuutioina.
- Katso muita kukkakaaliherkkuja: kukkakaalipyree ja couscoussalaatti