Lämmin kaalisalaatti
Ravintosisältö / 100 g
Energiaa
80 kcal
Rasvaa
5 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.3 g
Hiilihydraatteja
5 g
josta sokereita
5 g
Kuitua
2 g
Proteiinia
2 g
Suolaa
0.2 g
Raaka-aineet
-
Sydänmerkki-tuote400 glehtikaalia, kurttukaalia tai valkokaalia
-
Sydänmerkki-tuote1sipuli
-
Sydänmerkki-tuote(½mieto chili)
-
Sydänmerkki-tuote250 gporkkanaa
-
Sydänmerkki-tuote2 rklöljyä
-
¼ tlsuolaa
-
Sydänmerkki-tuote¼ tlrouhittua mustapippuria
-
Sydänmerkki-tuote(tuorettapersiljaa, lipstikkaa tai korianteria)
Valmistusohje
1. Suikaloi kaali, hienonna sipuli ja chili. Kuori ja pilko porkkanat tikuiksi. Voit halutessasi myös raastaa porkkanat karkeaksi raasteeksi
2. Kuullota sipuli öljyssä, lisää vähitellen kaali, porkkana ja chili. Chilin voit myös jättää pois, jos et pidä tulisesta ruoasta. Kypsennä sekoittaen pannulla.
3. Hauduta viitisen minuuttia miedolla lämmöllä. Mausta ja koristele halutessasi yrttisilpulla.
Vinkki
Herkulliseen lämpimään salaattiin sopii kaali kuin kaali - tuunaa oma salaattisi lisäämällä joukkoon kukkakaalia tai punakaalia.