Couscoussalaatti
Ravintosisältö / 100 g
Energiaa
130 kcal
Rasvaa
6 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.5 g
Hiilihydraatteja
13 g
josta sokereita
3 g
Kuitua
3 g
Proteiinia
5 g
Suolaa
0.4 g
Raaka-aineet
-
3 dl (75 g)täysjyvä couscousia
-
3 dlvettä
-
½ tlsuolaa
-
Sydänmerkki-tuote1 dlauringonkukansiemeniä
-
Sydänmerkki-tuote300 gkukkakaalia
-
Sydänmerkki-tuote250 g(kirsikka)tomaatteja
-
Sydänmerkki-tuote200 gkurkkua
-
Sydänmerkki-tuote½paprika
-
Sydänmerkki-tuote1 ruukkulehtipersiljaa tai korianteria
-
1 tlkkypsiä papuja tai linssejä
- Salaatinkastike
-
Sydänmerkki-tuote1valkosipulin kynsi
-
Sydänmerkki-tuote4 rkl(maustettua) öljyä
-
1 rkletikkaa
-
1 tlsokeria
-
½ tlsuolaa
-
¼ tlchilihiutaleita
Valmistusohje
1. Kiehauta vesi. Lisää kattilaan couscous ja suola. Sammuta levy ja anna suurimoiden turvota kannen alla noin 5 minuuttia.
2. Hienonna kastikkeen valkosipuli ja sekoita kaikki kastikkeen ainekset ja kaada kypsän couscousin joukkoon. Anna couscousin jäähtyä.
3. Paahda siemenet kuivalla pannulla. Pilko kukkakaali pieniksi kukinnoiksi, puolita tomaatit ja kuutioi kurkku ja paprika. Hienonna lehtipersilja. Sekoita kaikki ainekset.