Couscoussalaatti
Ruokaisaa salaattia rouskuvilla kasviksilla ja hyvää leipää – arjen pikaruokaa parhaimmillaan.
Raaka-aineet
-
3 dl (75 g)täysjyvä couscousia
-
3 dlvettä
-
½ tlsuolaa
-
Sydänmerkki-tuote1 dlauringonkukansiemeniä
-
Sydänmerkki-tuote300 gkukkakaalia
-
Sydänmerkki-tuote250 g(kirsikka)tomaatteja
-
Sydänmerkki-tuote200 gkurkkua
-
Sydänmerkki-tuote½paprika
-
Sydänmerkki-tuote1 ruukkulehtipersiljaa tai korianteria
-
1 tlkkypsiä papuja tai linssejä
- Salaatinkastike
-
Sydänmerkki-tuote1valkosipulin kynsi
-
Sydänmerkki-tuote4 rkl(maustettua) öljyä
-
1 rkletikkaa
-
1 tlsokeria
-
½ tlsuolaa
-
¼ tlchilihiutaleita
Resepteissä -merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
Valmistusohje
1. Kiehauta vesi. Lisää kattilaan couscous ja suola. Sammuta levy ja anna suurimoiden turvota kannen alla noin 5 minuuttia.
2. Hienonna kastikkeen valkosipuli ja sekoita kaikki kastikkeen ainekset ja kaada kypsän couscousin joukkoon. Anna couscousin jäähtyä.
3. Paahda siemenet kuivalla pannulla. Pilko kukkakaali pieniksi kukinnoiksi, puolita tomaatit ja kuutioi kurkku ja paprika. Hienonna lehtipersilja. Sekoita kaikki ainekset.
Ravintosisältö / 100 g
Energiaa
130 kcal
Rasvaa
6 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.5 g
Hiilihydraatteja
13 g
josta sokereita
3 g
Kuitua
3 g
Proteiinia
5 g
Suolaa
0.4 g
Pääraaka-aine
Kuva: Sydänmerkki / Suvi Laine
Ravintosisältö / 100 g
Energiaa
130 kcal
Rasvaa
6 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.5 g
Hiilihydraatteja
13 g
josta sokereita
3 g
Kuitua
3 g
Proteiinia
5 g
Suolaa
0.4 g