Raparperikompotti
Kompotti valmistuu kädenkänteessä kesäisille lettukesteille tai jäätelön kyytipojaksi
Raaka-aineet
-
Sydänmerkki-tuote500 graparperia
-
1 dlvettä
-
1 dlfariinisokeria
-
1 dlsokeria
Resepteissä -merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
Valmistusohje
1. Huuhdo raparperit. Kuori raparperit tarvittaessa, nuoret ohutkuoriset varret käyvät sellaisenaan. Pilko raparperit.
2. Laita vesi kiehumaan lisää sokeri ja fariinisokeri, sekoittele ja keitä sokerilientä hiljalleen sekoitellen 5 min. Lisää raparperin palat ja keitä sekoitellen niin, että raparperi pehmenee (n. 5 min). Ota kattila liedeltä ja kaada kompotti tarjoiluastiaan tai lasiseen hillopurkkiin jäähtymään.
Lisäkkeet
Hillot ja säilykkeet
Välipalat ja jälkiruoat
Rahkat ja vanukkaat
Marjat ja hedelmät
Helpot ohjeet
Kiireettömään kokkaukseen
Ravintosisältö / 100 g
Energiaa
115 kcal
Rasvaa
0 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0 g
Hiilihydraatteja
27 g
josta sokereita
17 g
Kuitua
1 g
Proteiinia
1 g
Suolaa
0 g
Pääraaka-aine
Kuva: Tiiu Kaitalo
Ravintosisältö / 100 g
Energiaa
115 kcal
Rasvaa
0 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0 g
Hiilihydraatteja
27 g
josta sokereita
17 g
Kuitua
1 g
Proteiinia
1 g
Suolaa
0 g