Punakaalisalaatti
Ravintosisältö / 100 g
Energiaa
66 kcal
Rasvaa
5 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
3 g
Hiilihydraatteja
3 g
josta sokereita
3 g
Kuitua
1 g
Proteiinia
1 g
Suolaa
0 g
Raaka-aineet
-
Sydänmerkki-tuote600 gpunakaalia
-
Sydänmerkki-tuote1 ruukkutuoretta korianteria
-
Sydänmerkki-tuote1granaattiomena
- Kastike
-
2 dlomenamehua
-
Sydänmerkki-tuote½ dlöljyä
-
½ dlomenaviinietikkaa
-
1 rklkorianterin siemeniä
Valmistusohje
1. Laita kastikkeen ainekset kattilaan. Keitä kastiketta hiljalleen välillä sekoittaen, kunnes nesteestä on haihtunut noin puolet.
2. Leikkaa kaali ohuiksi suikaleiksi ja lisää kastikkeen sekaan. Jatka keittämistä miedolla lämmöllä, kunnes kaali pehmenee hieman.
3. Nosta kattila liedeltä, anna kaaliseoksen jäähtyä ja nosta maustumaan jääkaappiin noin tunniksi.
4. Käsittele sillä välin granaattiomena ja hienonna korianteri. Poista granaattiomenan ulkonevat “navat” ja tee viiltoja kuoreen navasta napaan, samaan tapaan kuin kuorisit appelsiinia. Irrota hedelmästä lohkoja varovasti vetäen ja irrottele siemenet.
5. Valuta kaalisuikaleet tarvittaessa, jos nestettä on kertynyt runsaasti kattilaan. Lisää sekaan korianteri koristele salaatti granaattiomenan siemenillä