Helppo kalapelti
Ravintosisältö / 100 g
Energiaa
88 kcal
Rasvaa
3 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
1 g
Hiilihydraatteja
8 g
josta sokereita
1 g
Kuitua
1 g
Proteiinia
6 g
Suolaa
0.7 g
Raaka-aineet
-
Sydänmerkki-tuote400 gturska tai seifilettä (pakaste)
-
Sydänmerkki-tuote700 gjauhoisia perunoita
-
Sydänmerkki-tuote250 g(kirsikka)tomaatteja
-
2 tlkapriksia
-
1 tlsuolaa
-
½ tlrouhittua mustapippuria
-
Sydänmerkki-tuote2 ½ dlkermankaltaista kasvirasvasekoitetta
-
Sydänmerkki-tuote½ ruukkutuoretta tilliä
Valmistusohje
1. Sulata kala. Huoneenlämmössä paketti sulaa parissa tunnissa, jos valmistat ruuan pidemmän ajan kuluttua, sulata kala jääkaapissa. Leikkaa kala noin 1 cm levyisiksi viipaleiksi veitsellä tai saksilla.
2. Pese perunat hyvin. Kuori halutessasi ja leikkaa noin 1,5 cm kuutioiksi. Laita peruna- ja kalapalat, kaprikset ja (puolitetut) tomaatit vuokaan. Ripottele päälle suola ja pippuria ja sekoittele kevyesti. Lisää hienonnettu tilli (n. 1 dl) ruokakerman joukkoon ja kaada vuokaan
3. Kypsennä 225-asteisessa uunissa 30-35 minuuttia, eli kunnes perunat ovat kypsiä.
Vinkki
- Jos pidät sitruunan mausta, voit lisätä ruokakerman joukkoon ½ sitruunan mehun.
- Voit käyttää kirsikkatomaattien sijaan myös tavallisia tomaatteja (2-3 kpl)