Paahdettu tomaatti
Paahdetut tomaatit sopivat niin leivän päälle, lämpimään salaattiin kuin pääruuan lisukkeeksi. Kun laitat paahtuneet kasvikset mieleiseesi öljyyn - voilà, saat trendikkään tomaatticonfitin
Raaka-aineet
-
Sydänmerkki-tuote400 gkirsikkatomaatteja
-
Sydänmerkki-tuote2 rklöljyä
-
1 tlsokeria
-
1 maustemittasuolaa
-
Sydänmerkki-tuote¼ tlrouhittua mustapippuria
-
Sydänmerkki-tuote5 oksaatuoretta timjamia tai rosmariinia
Resepteissä -merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
Valmistusohje
1. Halkaise tomaatit ja asettele puolikkaat pellille leivinpaperille. Valuta päälle hiukan öljyä ja ripottele pintaan mausteita. Paahda 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia.
Vinkki
Maustemitta on mittasarjan pienin mitta, vetoisuudeltaan ⅕ teelusikallista
Ravintosisältö / 100 g
Energiaa
110 kcal
Rasvaa
9 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.5 g
Hiilihydraatteja
5 g
josta sokereita
5 g
Kuitua
2 g
Proteiinia
1 g
Suolaa
0.3 g
Ruokalaji
Pääraaka-aine
Kuva: Sydänmerkki/Elina Himanen
Ravintosisältö / 100 g
Energiaa
110 kcal
Rasvaa
9 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.5 g
Hiilihydraatteja
5 g
josta sokereita
5 g
Kuitua
2 g
Proteiinia
1 g
Suolaa
0.3 g