Kuva: Sydänmerkki/Elina Himanen

Ainekset

700 g
perunoita (7-8 kpl)
2 rkl
öljyä
½ tl
paprikajauhetta
½ tl
suolaa
½ tl
rosmariinia, timjamia tai muuta yrttiä
¼ tl
rouhittua mustapippuria
Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.

Ravintosisältö

/ 100 g
Energiaa
105 kcal
Rasvaa
4 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.3 g
Hiilihydraatteja
14 g
josta sokereita
1 g
Kuitua
1 g
Proteiinia
2 g
Suolaa
0.4 g
Sydänmerkki - Parempi valinta

Tästä merkistä tunnistat Sydänmerkki-tuotteen

Helppo
G Gluteeniton
M Maidoton
Mu Munaton
K Kasvis (lakto-ovo)
G Gluteeniton
M Maidoton
Mu Munaton
K Kasvis (lakto-ovo)
Helppo

Veneperunat

Veneperunat, lohkoperunat - rakkaalla perunaruualla on monta nimeä. Lisäkkeen makua voi tuunata loputtomiin yrttipalettia pyörittämällä.

Veneperunat, lohkoperunat - rakkaalla perunaruualla on monta nimeä. Lisäkkeen makua voi tuunata loputtomiin yrttipalettia pyörittämällä.

Kuva: Sydänmerkki/Elina Himanen

Ainekset

Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
700 g
perunoita (7-8 kpl)
2 rkl
öljyä
½ tl
paprikajauhetta
½ tl
suolaa
½ tl
rosmariinia, timjamia tai muuta yrttiä
¼ tl
rouhittua mustapippuria

Valmistusohje

1.
Pese perunat huolellisesti. Puolita perunat pituussuunnassa ja leikkaa kukin puolikas 3-4 lohkoksi.
2.
Voitele lohkot öljyyn kastetulla pullasudilla. Ripottele päälle mausteet.
3.
Levitä perunalohkot uunipellille leivinpaperin päälle. Kypsennä 200 asteisessa uunissa noin 30 minuuttia.

Vinkki

Sydänmerkki - Parempi valinta

Tästä merkistä tunnistat Sydänmerkki-tuotteen

Ravintosisältö / 100 g

Energiaa
105 kcal
Rasvaa
4 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.3 g
Hiilihydraatteja
14 g
josta sokereita
1 g
Kuitua
1 g
Proteiinia
2 g
Suolaa
0.4 g