Nyhtöpossuhampurilainen
Ravintosisältö / 100 g
Energiaa
130 kcal
Rasvaa
5 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
1.5 g
Hiilihydraatteja
14 g
josta sokereita
6 g
Kuitua
2 g
Proteiinia
6 g
Suolaa
0.8 g
Raaka-aineet
- Mehevä possu
-
600 grypsiporsaan kasleria
-
Sydänmerkki-tuote1sipuli
-
Sydänmerkki-tuote3 cm palatuoretta inkivääriä
-
2 rklsiirappia
-
1 rklsoijakastiketta
-
1 tlkorianterin siemeniä
-
1 tljauhettua mustapippuria
-
1 tlsavupaprikaa
-
½ tlsuolaa
-
2 dlvettä
- Haudutettu punakaali
-
Sydänmerkki-tuote1 kgpunakaalia
-
Sydänmerkki-tuote2 rklöljyä
-
2 rklsiirappia
-
Sydänmerkki-tuote2hapahkoa omenaa
-
Sydänmerkki-tuote1punasipuli
-
1 dlvettä tarvittaessa
-
½ dllaimentamatonta mustaherukkamehua
-
2 rklpunaviinietikkaa
-
1kanelitanko
-
5kokonaista neilikkaa
-
½ tlvalkopippuria
-
¼ tlsuolaa
- Lisäksi
-
8hampurilaissämpylää
Valmistusohje
Mehevä possu
1. Anna lihan lämmetä tunnin verran huoneenlämmössä. Kuori ja paloittele sipuli ja inkivääri.
2. Nosta liha (kannelliseen) vuokaan tai pataan. Lisää sipuli, inkivääri, siirappi ja soijakastike. Hiero mausteet lihan pintaan ja kaada vuoan pohjalle myös vesi. Paista ensin 200 asteessa noin puoli tuntia. Vähennä lämpö 125 asteeseen ja peitä vuoka kannella tai foliolla.
3. Kypsennä liha hajoavan pehmeäksi (noin 3 tuntia), lisää tarvittaessa hiukan nestettä paistamisen aikana. Nyhdä kypsä liha haarukalla palasiksi ja sekoita paistoliemeen.
Haudutettu punakaali
1. Valmista lihan kypsyessä punakaali. Leikkaa punakaali ohuiksi suikaleiksi. Kuumenna öljy padassa. Lisää kaalisuikaleet ja siirappi. Sekoittele, kunnes kaali alkaa pehmetä.
2. Leikkaa omenat lohkoiksi ja hienonna sipuli. Lisää sipulit, omenalohkot ja loput ainekset pataan. Hauduta miedolla lämmöllä noin 45 minuuttia, välillä sekoitellen. Jos kaali tuntuu liian kuivalta, lisää kypsymisen aikana pataan tilkka vettä.
3. Täytä lämmitetyt sämpylät pehmeällä possulla ja haudutetulla punakaalilla.