Coleslaw
Raikas amerikkalainen kaalisalaatti eli coleslaw syntyy kädenkäänteessä, mutta tarvitsee hieman aikaa maustuakseen ja mehevöityäkseen. Salaattiin mehevyyttä tuo kermaviili. Erityisen herkullista salaattia saat varhaiskaalista.
Raaka-aineet
-
Sydänmerkki-tuote800 g(varhais)kaalia
-
Sydänmerkki-tuote3porkkanaa
-
Sydänmerkki-tuote2vartta kevätsipulia
- Kastike
-
Sydänmerkki-tuote2 dlkermaviiliä
-
Sydänmerkki-tuote½ dlmajoneesia
-
Sydänmerkki-tuote1 rklsinappia
-
2 tlvalkoviinietikkaa
-
1 tlsokeria
-
½ tlrouhittua mustapippuria
Resepteissä -merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
Valmistusohje
1. Raasta kaali ja porkkanat. Leikkaa kevätsipuli viipaleiksi. Sekoita ainekset keskenään
2. Sekoita kastikkeen raaka-aineet ja lisää kaaliseokseen. Sekoita ja anna maustua ja mehevöityä jääkaapissa vähintään pari tuntia.
Ravintosisältö / 100 g
Energiaa
50 kcal
Rasvaa
2 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.7 g
Hiilihydraatteja
5 g
josta sokereita
5 g
Kuitua
2 g
Proteiinia
1 g
Suolaa
0 g
Ruokalaji
Pääraaka-aine
Kuva: Sydänmerkki / Elina Himanen
Ravintosisältö / 100 g
Energiaa
50 kcal
Rasvaa
2 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.7 g
Hiilihydraatteja
5 g
josta sokereita
5 g
Kuitua
2 g
Proteiinia
1 g
Suolaa
0 g