Viikunakakku
Ravintosisältö / 100 g
Energiaa
270 kcal
Rasvaa
9 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
1.7 g
Hiilihydraatteja
37 g
josta sokereita
11 g
Kuitua
3 g
Proteiinia
6 g
Suolaa
0.4 g
Raaka-aineet
- Pohja
-
1 pss (200 g)pehmeitä viikunoita
-
Sydänmerkki-tuote1sitruuna
-
½ dlviskiä
-
2munaa
-
3 dlfariinisokeria
-
4 dlvehnäjauhoa
-
Sydänmerkki-tuote1 dlmantelirouhetta
-
2 tlleivinjauhetta
-
1 tlkardemummaa
-
Sydänmerkki-tuote2 dlmaitoa
-
Sydänmerkki-tuote1 dlpullorasvaa
- Koristelu
-
1 tltomusokeria TAI
-
Sydänmerkki-tuote200 gtuorejuustoa
-
2 rkltomusokeria
-
1 tlvaniljasokeria
-
Sydänmerkki-tuote3viikunaa
Valmistusohje
1. Pilko viikunat noin ½ sentin kuutioiksi. Poista samalla mahdolliset kovat kannat. Pese sitruuna ja raasta keltainen kuori. Sekoita viikunapalat, sitruunankuori ja viski. Anna hedelmäpalojen maustua taikinan tekemisen ajan.
2. Vaahdota munat ja sokeri. Lisää vaahtoon keskenään sekoitetut kuivat ainekset, maito, rasva ja hedelmät liemineen. Sekoita nopeasti.
3. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun irtopohjavuokaan (halkaisija n. 20 cm) ja paista 175 asteessa 50-60 minuuttia. Kokeile kypsyyttä tikulla.
4. Jos et tarjoa kakkua heti, laita jäähtyneenä muovipussiin tai tiiviiseen rasiaan ja säilytä viileässä. Viikunakakun voi myös pakastaa. Koristelu joko tomusokeritupsauksella tai tuorejuustokuorrutuksella ennen tarjoilua.
5. Tuorejuustokuorrutus: sekoita tuorejuusto ja sokerit. Levitä seos jäähtyneen kakun päälle ja koristele viikunalohkoilla.
Vinkki
- Voit käyttää pullorasvan sijaan viikunakakkuun myös 100g rasiamargariinia.
- Viskin sijaan kakkuun sopii rommi tai konjakki. Alkoholi haihtuu kypsennyksen aikana, mutta jos haluat valmistaa kakun ilman, maito, sitruuna- tai appelsiinimehu ovat hyviä vaihtoehtoja.
- Voit paistaa kakun myös matalassa, leivinpaperilla vuoratussa piirakkavuoassa. Paistoaika on tällöin noin 30 minuuttia.
- Oletko maistanut jo palsternakkakakkua, porkkananakakkua, piimäkakkua tai sitruunapullaa?