Porkkanakakku
Ravintosisältö / 100 g
Energiaa
260 kcal
Rasvaa
13 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
1.3 g
Hiilihydraatteja
0 g
josta sokereita
0 g
Kuitua
1 g
Proteiinia
0 g
Suolaa
0 g
Raaka-aineet
-
2munaa
-
1 dlsokeria
-
Sydänmerkki-tuote4porkkanaa
-
2 dlvehnäjauhoja
-
1 tlleivinjauhetta
-
1 tlruokasoodaa
-
2 tlkanelia
-
Sydänmerkki-tuote1 dlöljyä tai pullorasvaa
- Kuorrutus
-
Sydänmerkki-tuote250 gmaitorahkaa
-
1 dltomusokeria
-
2 tlvaniljasokeria
- Koristeeksi
-
Sydänmerkki-tuotepuolukoita, mantelilastuja tai -rouhetta
Valmistusohje
1. Kuori ja raasta porkkanat. Vatkaa munat ja sokeri kevyeksi vaahdoksi. Lisää porkkanaraaste, kuivat aineet ja rasva.
2. Levitä taikina voideltuun ja korppujauhotettuun piirasvuokaan. Kypsennä 15-20 minuuttia 200 asteessa uunin keskiosassa.
3. Sekoita kuorrutuksen aineet ja levitä jäähtyneen pohjan päälle. Koristele porkkanakakku puolukoilla ja mantelirouheella tai -lastuilla.
Vinkki
- Porkkanakakun maku mehevöityy yön yli jääkaapissa.
- Perinteisempi porkkanakakku kuorrutetaan tuorejuustolla.
- Kokeile myös muita Sydänmerkin kakkureseptejä.