Piimäkakku
Piimäkakku on kuin pehmeä piparkakku: makua antavat jouluiset neilikka, inkivääri ja pomeranssinkuori. Kahvipöytien klassikko tunnetaan myös hapankermakakkuna ja maustekakkuna.
Raaka-aineet
-
4 dlvehnäjauhoja
-
2 dlsokeria
-
1 ½ tlkanelia
-
1 ½ tlkardemummaa
-
1 tlneilikkaa
-
1 tlinkivääriä
-
1 tlpomeranssinkuorta
-
1 tlvaniljasokeria
-
1 tlleivinjauhetta
-
1 tlsoodaa
-
1 dlrusinoita
-
Sydänmerkki-tuote2 ½ dlrasvatonta piimää
-
Sydänmerkki-tuote1 ¼ dlpullomargariinia
-
2munaa
Resepteissä -merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
Valmistusohje
1. Sekoita kuivat ainekset. Lisää rusinat.
2. Lisää piimä, pullorasva ja munat. Sekoita nopeasti tasaiseksi.
3. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan ja paista 175 asteessa 45-50 minuuttia.
Vinkki
Koristele kakku tomusokerilla. Piimän sijaan voit käyttää kakussa kermaviilia tai hapantunutta kermaa.
Makeat leivonnaiset
Kakut ja muffinit
Viljatuotteet
Helpot ohjeet
Kiireettömään kokkaukseen
Juhlan aikaan
Ravintosisältö / 100 g
Energiaa
340 kcal
Rasvaa
14 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
1.9 g
Hiilihydraatteja
47 g
josta sokereita
26 g
Kuitua
2 g
Proteiinia
6 g
Suolaa
0.8 g
Ruokalaji
Pääraaka-aine
Kuva: Sydänmerkki / Elina Himanen
Ravintosisältö / 100 g
Energiaa
340 kcal
Rasvaa
14 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
1.9 g
Hiilihydraatteja
47 g
josta sokereita
26 g
Kuitua
2 g
Proteiinia
6 g
Suolaa
0.8 g