Piimäkakku
Ravintosisältö / 100 g
Energiaa
340 kcal
Rasvaa
14 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
1.9 g
Hiilihydraatteja
47 g
josta sokereita
26 g
Kuitua
2 g
Proteiinia
6 g
Suolaa
0.8 g
Raaka-aineet
-
4 dlvehnäjauhoja
-
2 dlsokeria
-
1 ½ tlkanelia
-
1 ½ tlkardemummaa
-
1 tlneilikkaa
-
1 tlinkivääriä
-
1 tlpomeranssinkuorta
-
1 tlvaniljasokeria
-
1 tlleivinjauhetta
-
1 tlsoodaa
-
1 dlrusinoita
-
Sydänmerkki-tuote2 ½ dlrasvatonta piimää
-
Sydänmerkki-tuote1 ¼ dlpullomargariinia
-
2munaa
Valmistusohje
1. Sekoita kuivat ainekset. Lisää rusinat.
2. Lisää piimä, pullorasva ja munat. Sekoita nopeasti tasaiseksi.
3. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan ja paista 175 asteessa 45-50 minuuttia.
Vinkki
Koristele kakku tomusokerilla. Piimän sijaan voit käyttää kakussa kermaviilia tai hapantunutta kermaa.