Tattikaalikääryleet
Ravintosisältö / 100 g
Energiaa
110 kcal
Rasvaa
3 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.2 g
Hiilihydraatteja
15 g
josta sokereita
7 g
Kuitua
3 g
Proteiinia
3 g
Suolaa
0.8 g
Raaka-aineet
-
Sydänmerkki-tuote800 gvalkokaalia
-
Sydänmerkki-tuote2 dltattaria (kokonaista tai rouhittua)
-
½kasvisliemikuutio
-
Sydänmerkki-tuote250 gtatteja (tuoreita tai liotettuja tai muita syötäväksi käsiteltyjä sieniä)
-
Sydänmerkki-tuote1sipuli
-
Sydänmerkki-tuote1valkosipulinkynsi
-
Sydänmerkki-tuote2 rklöljyä
-
1 tlsuolaa
-
½ tlmeiramia
-
½ tlrosmariinia
-
½ tlrouhittua mustapippuria
- Pinnalle
-
2 rklsiirappia
-
2 rklvettä
Valmistusohje
1. Poista kaalista kova kanta. Laita suureen kattilaan ja keitä 15-20 minuuttia. Irrota uloimmat lehdet (20 kpl) ja silppua loput täytteeseen. Keitä tattari pakkauksen ohjeen mukaan kasvisliemikuutiolla maustetussa vedessä.
2. Puhdista ja pilko sienet ja hienonna sipulit. Kuullota sipulit öljyssä, lisää sienet ja kaalisilppu ja hauduta kypsäksi.
3. Lisää kaaliseokseen kypsä tattari sekä mausteet.
4. Täytä kaalinlehdet parilla ruokalusikallisella tattari-sienitäytettä ja kierrä kääryleiksi.
5. Lado kääryleet leivinpaperilla vuorattuun vuokaan. Valuta päälle vedellä ohenettu siirappi ja kypsennä 180-asteisessa uunissa noin tunti.